Tiger tapte i omspill mot McDowell

Seierstørken fortsatte i World Challenge.

BARE NESTEN: Tiger Woods var på vei mot en etterlengtet seier, men rotet bort fire slags ledelse og tapte omspillet mot Graeme McDowell i California. Foto: Danny Moloshok, Scanpix/Reuters
BARE NESTEN: Tiger Woods var på vei mot en etterlengtet seier, men rotet bort fire slags ledelse og tapte omspillet mot Graeme McDowell i California. Foto: Danny Moloshok, Scanpix/ReutersVis mer

Tiger Woods seierstørke fortsetter. Graeme McDowell vant World Challenge i California etter omspill mot den tidligere verdenseneren.

Woods hadde fire slags ledelse foran siste runde og så ut til å være på vei mot sin første seier siden sex- og utroskapsskandalen som kostet ham både ekteskapet og status som verdens trolig mest beundrede idrettsmann.

Turbulensen ser ut til å ha kostet ham vinnerinstinktet også, for han har lagt bak seg en høyst forglemmelig sesong som også sendte ham ned fra førsteplass på verdensrankingen for første gang på fem år. I Thousand Oaks, der han selv er turneringsvert, lot han til å ha funnet igjen storspillet. Men siste dag sviktet han, og en 73-runde førte til omspill.

Aldri før i sin karriere har Woods mistet seieren i en turnering hvor han har ledet med minst tre slag etter 54 hull. Søndag var ikke marginene på hans side. De fleste trodde han ville vinne da innspillet på siste hull landet en snau meter fra hullet og han fikk birdie.

McDowell svarte med en birdieputt fra seks meter, og i omspillet senket nordiren en ny birdieputt fra seks meter. Woods misset sin fra fire og en halv meter, og statistikken var brutt.

- Jeg visste hvor god han er siste dag. Det føles ganske spesielt å gå på banen fire slag bak og får jobben gjort, sa McDowell.

Forrige seier for Tiger Woods kom i Australian Masters i 2009.

- Selv om jeg tapte, og selv om jeg gjorde masse feil midt på runden, så kom jeg tilbake og gjorde det spennende igjen. Det er jeg stolt av, sa Woods.

McDowell, som vant årets utgave av US Open, fullførte en drømmesesong med sin fjerde seier for året. Det er fire seirer mer enn Tiger Woods.

(NTB)