Tiger tatt av vinden

Tiger Woods (26) håp om en tredje strake Major-tittel forsvant i skotsk drittvær i går. - Været var forferdelig, men jeg ga aldri opp, sier Tiger om marerittrunden på Muirfield i The Open.

Tidlig på morgenen så det meste greit ut på tredje dagen av The Open Championship. Noen timer seinere serverte skottene det verste været golfere kan tenke seg: Liten kuling og bøttevis med regn. Normalt golfspill viste seg å være helt umulig. Tiger gikk ut blant de siste flightene, og fikk merke det skotske godværet.

- Jeg gledet meg selv om været var forferdelig, sier Tiger til BBC.

- Jeg gjorde det som var mulig, men jeg hadde mange dårlige slag.

Bare dårlig spill

Tiger gjorde sin dårligste runde noensinne i The Open. Han gikk 10 over banens par, og 14 slag dårligere enn fredagens runde. Verst rekord i The Open har A. Tingy fra 1923 da han gikk en runde på 94 slag, for dagen etter å gå på 76.

- Mange har snakket om mine ryggproblemer, sier Tiger.

- Men årsaken til 81-runden skyldes bare dårlig spill.

Underveis på runden fikk publikum og TV-seere oppleve en meget sint Tiger. Ballen var ofte i tjukk rough, og verdens beste golfspiller slo kølla i bakken for å fortelle hvor misfornøyd han var. For første gang var Tiger så irritert at han tok av seg Nike-capen og kastet den fra seg.

Kjempegolf

Det fantes langt gladere spillere enn Tiger på gårsdagens meget vanskelige runde på Muirfield. En av Dagbladets største outsidere, spanjolen Sergio Garcia, ligger på delt tredjeplass.

- Jeg spilte kjempegolf - det føltes som en 65-runde, sier Garcia.

- Men det sto 71 på tavla.

Hjemmefavoritten Colin Montgomerie, som var i penga etter fredagens storspill, opplevde kanskje sin verste dag på banen som profesjonell. Han gikk 13 over banens par (84-runde), og har bare to bak seg på resultatlista. Montys dårligste runde i The Open var på 76.

Smilte bredt

Det lønte seg å gå tidlig ut på Muirfield i går - da været bare var normalt skotsk. Det gjorde Justin Leonard (USA) og Justin Rose (England): Begge klarte en 68-runde, og ligger på delt tredjeplass.

- Jeg følte at jeg trengte å gå en bra runde for å komme tilbake i turneringen, sier Rose. - Og jeg spilte godt.

Målet for runden var å ikke ligge mer enn fire slag bak lederen. Nå er han tre. Sammen med Leonard satt han i klubbhuset og spiste lunsj mens lederne sleit i vinden. Smilene deres ble bare bredere.

Aleine i tet ligger sørafrikaneren Ernie Els. Han gikk én over par, og ligger to slag foran den store overraskelsen Søren Hansen fra Danmark.

- Jeg har aldri spilt i verre vær, sier Els. - Det var veldig nært ved å være helt umulig å spille i.

Tiger Woods ligger 11 slag bak Ernie Els, og er sjanseløs på seier. På det 17. hullet fikk han sin eneste birdie på runden. Tiger snudde seg til publikum, smilte bredt og bukket dypt.

- Jeg lover å gjøre alt hva som er mulig i dag, sier Tiger.

Mer enn 30 spillere har sjansen til å gå til topps i dag.

HÅPLØS RUNDE: Tiger Woods ligger 11 slag bak lederen i The Open, og er sjanseløs til å ta sin tredje Major-tittel på rad. - Jeg gjorde det som var mulig, men jeg hadde mange dårlige slag.