VENNER: USAs president Donald Trump og golfspiller Tiger Woods fotografert sammen i 2014. Nå har Woods' uttalelser om Trump fått flere til å reagere. Foto: AP Photo/Wilfredo Lee
VENNER: USAs president Donald Trump og golfspiller Tiger Woods fotografert sammen i 2014. Nå har Woods' uttalelser om Trump fått flere til å reagere. Foto: AP Photo/Wilfredo LeeVis mer

Tiger Woods og Donald Trump:

Tiger-utspill om Trump får debatten til å rase

- Han er veldig smart, uttaler Donald Trump.

Golflegenden Tiger Woods (42) er kanskje mest kjent for sine sportslige bragder, men denne uka får han oppmerksomhet utenfor golfbanen.

Etter en turnering nylig fikk Woods spørsmål om sitt forhold til USAs president Donald Trump.

- Vel, jeg har kjent Donald i flere år. Vi har spilt golf sammen. Vi har spist middag sammen. Jeg kjenner ham fra før han ble president, og også etter at han ble president, sier Woods, gjengitt av blant annet Washington Post.

Intervjuet med Tiger Woods kom etter at han ble nummer 40 i Northern Trust Open i New Jersey. Reporteren stilte et oppfølgingsspørsmål - også denne gangen om alt annet enn golf.

- Enkelte ganger, spesielt i 2018, er det mange fargede og immigranter som føler seg truet av Trump og hans politikk. Han har kastet seg inn i debatter om sport og rase med LeBron James (basketball) og om den amerikanske nasjonalsangen. Hva sier du til de som mener det er interessant at du har et vennskapelig forhold til ham? spør reporteren.

Tiger Woods svarte:

- Han er USAs president. Vi må respektere presidentembetet. Uansett hvem som er president, kan du like eller mislike personen eller politikken, men vi må alle respektere presidentembetet, sier Woods videre.

Tiger Woods regnes av mange som en av tidenes beste golfspillere og en av verdens største idrettsnavn. Nå har svaret fått store oppmerksom i flere av USAs største medier.

Debatt

ESPNs Max Kellerman fortalte i går at Woods-kommentaren gjør ham sint.

- Vi må alle utøve akseptabel atferd på jobb. Presidenten - om noen - må oppføre seg. Det er ikke slik at vi skal ha stor respekt for presidentembetet uansett hvordan presidenten faktisk oppfører seg. Tiger Woods forsøker å være perfekt … Skal vi vise respekt til presidentembetet bare for å respektere presidenten? Hvis Tiger mener dette, er det en dum kommentar, sier Max Kellerman.

Enkelte i idrettsverden spør seg nå om det er riktig at sportsprofiler blir spurt om politikk.

På nettstedet GolfChannel.com ble det en stor diskusjon med temaet. «Bør vi forvente at Tiger kommenterer politikk?»

- Det er alltid interessant å høre hva Tiger mener. Han er ofte forsiktig i sine meninger. Jeg synes det er tøft gjort av reporteren å spørre, sier golfekspert Jaime Diaz i tv-showet The Morning Drive på Golf Channel.

Andre er uenige:

- Jeg mener det bør være et skille mellom idrett og politikk. Hvis en utøver har noe på hjertet, kan dette bli sagt via en pressemelding, sier Robert Damron, profesjonell golfspiller.

Spilte med Trump

President Trump har selv kastet seg inn i debatten etter Woods-utspillene.

- «Fake News Media» jobbet hardt for å få Tiger Woods til å si noe han ikke ville si. Tiger biter ikke på. Han er veldig smart. Enda viktigere er det at han spiller bra golf igjen, skriver Donald Trump på Twitter.

Sist Woods vant en Major-tittel var i 2008. Da gikk han til topps i US Open etter å ha slått Rocco Mediate i et omspillsdrama.

I desember for snart to år siden spilte Woods golf med USAs nye president Donald Trump. Det ble en særdeles hyggelig opplevelse, skal vi tro golfstjernen.

- For en som er 70 år slår han ballen temmelig hardt. Han holder seg i ganske så god form. Vi gikk samtlige 18 hull sammen med ham og hadde det strålende, sa Woods.