Tiger vant nummer 13 foran datteren

- Så kult.

Tiger Woods tålte heten og holdt unna for konkurrentene i PGA-mesterskapet. Dermed vant han sin 13. tittel i en majorturnering.

Det var imidlertid den første siden han ble far i juni. Datteren Sam Alexis var på plass da Tiger vant søndag.

- Å ha henne her fikk det til å gå kaldt nedover ryggen på meg. Det var bare så kult, sa Woods etter å ha senket siste putt.

Verdenseneren mener at man må vinne minst en majorturnering for å kunne være helt fornøyd med sesongen. Tidligere i år ble det to annenplasser og en 13.-plass, men i siste forsøk fullførte han jobben, og Woods har dermed vunnet minst en av de fire store i hvert av de tre siste årene.

Med 13 titler er han bare fem bak rekorden til Jack Nicklaus, den eneste som har flere storseirer på merittlista.

I 40 graders varme gikk Woods i lederballen siste dag slik han har gjort ved alle sine storseirer. 13 ganger har han ledet etter tre runder i en majorturnering, alle 13 gangene har han omsatt overtaket i seier.

Det var ingen drømmerunde han presterte. Han hadde fire birdies, men blandet inn tre bogeys slik at spenningen holdt seg nesten til slutt.Utfordrere
Spillepartner Stephen Ames, som var på annenplass før siste runde, forsvant raskt ut av diskusjonen etter svakt spill. I motsetning til Woods viste han hvordan det kan gå med nervene når alles øyne er på hvert slag.

I stedet sto Woody Austin fram som den farligste utfordreren. Han gikk rett foran Woods og spilte bedre enn ham søndag. På 15. hull hadde han en putt fra 3,5 meter som ville gitt ham delt ledelse om den hadde gått inn. Men ballen trillet rett forbi hullet, og nærmere kom aldri Austin.

Tiger Woods greide birdie da han kom til 15. hull, og dermed hadde han to slags ledelse. Den ga han ikke fra seg.

- Jeg sa til meg selv at jeg hadde fått meg selv i trøbbel, og da fikk jeg ta meg ut av det også, sa Woods.

VANT IGJEN: Seieren i går var Tigers fjerde i PGA-mesterskapet, og han er bare en fra å tangere rekorden til Jack Nicklaus og Walter Hagen. Foto: Scanpix/Epa
VANT IGJEN: Seieren i går var Tigers fjerde i PGA-mesterskapet, og han er bare en fra å tangere rekorden til Jack Nicklaus og Walter Hagen. Foto: Scanpix/Epa Vis mer

Kostet


Ernie Els truet også, med en birdiekanonade som førte ham opp til tredjeplass. Men sørafrikaneren hadde også misser nok til at han aldri greide å legge virkelig tungt press på lederen.

- Jeg misset er par putter omtrent halvveis, og det kostet meg dyrt, sa Els.

(NTB)

TIGER-FAMILIEN: Far Tiger, mor Elin og datteren Sam Alexis.