Tiger Wood slipper unna med straffeslag

Får fortsette i US Masters.

(Dagbladet) Tiger Woods får likevel bli værende i US Master-turneringen.

Det melder amerikanske ESPN.

Under fredagens 15. runde foretok amerikaneren et uregelmentert dropp, som førte til at en eventuell utestengelse fra turneringen ble diskutert.

I morgentimene, lokal tid, har turneringens dommere kommet frem til at golfstjerna får fortsette, men blir ilagt en straff på to slag.

Det var på hull 15 på Augusta-banen at Tiger Woods spilte seg inn på greenen på sitt tredje slag. Ballen traff flagget og gikk ut i vannet. Da han droppet ballen på nytt, har reprisene vist at han var nærmere hullet enn da han slo det opprinnelige slaget, som endte i vannet, skriver nettstedet.
Fem slag bak Tiger Woods lå etter gårsdagens runde tre slag bak ledende Jason Day. Nå er den avstanden økt til fem slag.

Feilen Woods gjorde var å ikke føre opp et straffeslag for denne droppen han foretok ogderetter ikke fylt ut scorecardet riktig. Om droppen hadde Woods følgende å si etter gårsdagens runde:

 DROPPEN:  Her foretar Tiger Woods den omdiskuterte droppen på 15. hullet. Nå er det klart at han slipper unna med to straffeslag. Foto: AP Photo / Charlie Riedel / NTB Scanpix
DROPPEN: Her foretar Tiger Woods den omdiskuterte droppen på 15. hullet. Nå er det klart at han slipper unna med to straffeslag. Foto: AP Photo / Charlie Riedel / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg gikk til droppområdet som ikke var et veldig godt sted. Det var gjørmete og ikke et egnet sted å droppe ballen. Så da gikk jeg tilbake til hvor jeg opprinnelig slo slaget, men jeg gikk to meter lenger bak, sa Woods.

Ifølge ESPN slapp Tiger med straffen siden dommerene la en relativt ny regel til grunn. Regel 33-7/4.5 sier, ifølge USGA sine hjemmesider, "at dommerne kan utvise skjønn i situasjoner hvor en spiller ikke har vært klar over at han har begått et regelbrudd før han har levert scorekortet".