Tiger Woods bekrefter comeback på Bahamas

Tiger Woods gjør sitt etterlengtede comeback på golfbanen i World Challenge-turneringen på Bahamas i begynnelsen av desember, bekreftet han tirsdag.

VIL TILBAKE: Tiger Woods har jobbet knallhardt for golfcomeback. Tidligere i høst ble det utsatt, men nå virker det som golflegenden er klar igjen. Foto: NTB Scanpix
VIL TILBAKE: Tiger Woods har jobbet knallhardt for golfcomeback. Tidligere i høst ble det utsatt, men nå virker det som golflegenden er klar igjen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Den tidligere verdenseneren hadde opprinnelig planer om å være tilbake på banen i november etter 16 måneders skadefravær, men han skuffet mange da han meddelte at han trengte litt mer tid.

Tirsdag meldte 40-åringen med 14 majortitler på merittlista at han er klar til å være vertskap og spille i sin egen turnering på Bahamas 1.-4. desember.

- Jeg gleder meg til å gjøre comeback i Hero World Challenge i Albany og spille i den flotte turneringen, sa han.

Turneringen, som omfatter bare 18 spillere, eies av Woods' veldedighetsstiftelse. Han har vunnet turneringen fem ganger tidligere og valgte den til å gjøre comeback etter skade også i 2014.

Woods sa nylig i et intervju med talkshowverten Stephen Colbert at spillet hans er i klar bedring etter at han gjennomgikk to omfattende ryggoperasjoner i 2015.

- Jeg er ikke kommet helt dit at jeg føler jeg kan greie 63- eller 64-runder i turneringer, men jeg gjør sterke runder hjemme. Det er et skritt derfra og til å gjøre det samme i turneringer, sa han.

Woods har vunnet 79 PGA-turneringer og mangler tre på å tangere rekorden til Sam Snead. Hans 14 majortitler er fire bak rekorden til Jack Nicklaus.

World Challenge er en turnering for toppspillerne. Den er åpen for de fire regjerende majorvinnerne, de 11 øvrige best plasserte på verdensrankingen, fjorårsvinneren og to spesielt inviterte spillere.

(NTB)