TILBAKE OG I GODT HUMØR: Tiger Woods gjør comeback denne uka. Foto: Mike Ehrmann/Getty Images/AFP
TILBAKE OG I GODT HUMØR: Tiger Woods gjør comeback denne uka. Foto: Mike Ehrmann/Getty Images/AFPVis mer

Tiger Woods' comeback

Tiger Woods gjør comeback etter skandalene: - Nå elsker jeg livet

Tiger Woods er tilbake i golfsirkuset etter flere skader og skandaler. Han føler seg så bra at det er vanskelig å skjønne hvordan han faktisk levde en stund, sier 41-åringen.

(Dagbladet): Denne uka gjør Tiger Woods (41) comeback etter ryggproblemer og en fyllekjøring i sommer. Alt går tilsynelatende veldig bra.

- Nå som jeg føler meg slik jeg gjør, er det vanskelig å se for seg at jeg levde slik jeg gjorde. Nå elsker jeg livet, sier Tiger Woods ifølge New York Times.

For Woods' vei tilbake til profflivet har vært langt fra enkel. Livet hans har vært preget av skader og skandaler siden han var på toppen av karrieren i 2009.

- Jeg tar dette som det kommer. Jeg vet ikke hva kroppen min kan eller ikke kan gjøre ennå. Jeg ser bare fram til disse fire rundene og få litt følelsen av hvor jeg ligger, sier 41-åringen.

Verdens beste

Forventningene er ikke sånn skyhøye, men Woods er Woods - tidenes beste golfspiller.

41-åringen innledet comebacket med en god 69-runde. Dermed er han tre slag under par og tre slag etter lederen etter første dag av PGA-turneringen på Bahamas, som ble spilt torsdag.

– Jeg synes det gikk veldig bra. Jeg har ikke spilt på en stund, så det er trivelig å gå ut her og få det resultatet. Det er gøy å være på resultatlista igjen, sa Woods, som ligger på en delt åttendeplass.

Det er imidlertid lenge siden Woods var regnet som verdens beste. For da Tiger Woods var på toppen av karrieren, gikk alt fløyten på privaten.

Eventyret startet kanskje lenge før det, men Tiger Woods gjorde sitt definitive gjennombrudd i mars 1997 - da han i en alder av 21 år vant storturneringa Masters for første gang. Og det på overlegent vis: Det var hele tolv slag ned til andremann.

Siden den gang har Woods vunnet hele 14 Major-turneringer og har til sammen 75 seiere i PGA-touren.

41-åringen lå som nummer én på verdensrankingen fra august 1999 til august 2004. Det er 264 uker i strekk. Han toppet til sammen verdensrankingen i 683 uker - en rekord ingen har vært i nærheten av. Han var rett og slett ustoppelig.

Woods var også verdens beste betalte idrettsutøver.

SKILSMISSE: Tiger Woods og Elin Nordegren gikk hvert til sitt etter utroskapsskandalen. Foto: REUTERS/Hans Deryk
SKILSMISSE: Tiger Woods og Elin Nordegren gikk hvert til sitt etter utroskapsskandalen. Foto: REUTERS/Hans Deryk Vis mer

Før comebacket er han ranket som nummer 1199 i verden. Kontrastene er store, men de siste årene har vært krevende for 41-åringen.

Sex-avhengig

Kneoperasjonen i 2008 kan regnes som starten på en karriere som plutselig var i fritt fall. Woods kom sterkt tilbake etter operasjonen, men så skjedde det noe en novemberkveld i 2009, som skulle rive hele glansbildet i stykker:

Tiger Woods krasjet familiebilen etter en krangel med sin svenske kone Elin Nordegren. Han kjørte på en brannhydrant og krasjet i et tre.

Amerikanske medier begynte å skrive historier om notorisk utroskap. Til slutt sto golfstjerna fram som sex-avhengig og innrømmet utroskap, og la seg inn på rehabiliteringsklinikk.

- Jeg var utro. Det er bare jeg som har skylden. Jeg overbeviste meg selv om at reglene ikke gjaldt for meg. Jeg tenkte bare på meg selv, innrømmet Woods.

Woods og Nordegren, som hadde to barn sammen, gikk fra hverandre.

Ny skandale

I 2012 smilte lykken på ny for amerikaneren. Han hadde funnet lykken med alpinstjerna Lindsey Vonn, og de to utgjorde et av idrettens absolutte superpar. Det forholdet tok for øvrig slutt i 2015.

Men skadeproblemene fortsatte. Denne gangen var det ryggen som satte 41-åringen ut av spill. I april ble idrettsstjerna operert i ryggen nok en gang, i en operasjon som ble omtalt som vellykket.

SUPERPAR: Tiger Woods og Lindsey Vonn var et par fra 2012 til 2015. Foto: AP Photo/Charlie Riedel
SUPERPAR: Tiger Woods og Lindsey Vonn var et par fra 2012 til 2015. Foto: AP Photo/Charlie Riedel Vis mer

Men så skjedde det igjen, da. En ny skandale gjorde nok en gang at verdens oppmerksomhet var rettet mot Woods. Denne gangen for kjøring i ruspåvirket tilstand. 41-åringen la seg langflat, og mente det var en pillekombinasjon som slo uheldig ut.

- Jeg forstår hvor alvorlig det jeg gjorde er og jeg tar fullt ansvar for mine handlinger. Jeg ønsker at folk skal vite at det ikke var noe alkohol involvert. Det var en uventet reaksjon på foreskrevne medisiner. Jeg visste ikke at medisinblandingen påvirket meg så sterkt, sa Woods.

Han måtte gjennom et rehabiliteringskurs og har 12 måneders prøvetid som følge av hendelsen.

I SAMTALE MED TRUMP: Tiger Woods spilte golf sammen med presidenten i oktober. Foto: AP Photo/Julio Cortez
I SAMTALE MED TRUMP: Tiger Woods spilte golf sammen med presidenten i oktober. Foto: AP Photo/Julio Cortez Vis mer

En levende legende

Men Woods regnes fortsatt som en legende. Også av de det betyr aller mest, nemlig barna Sam Alexis (10) og Charlie Axel (8).

41-åringen tok nemlig med barna - begge ivrige fotballspillere - på treningskampen mellom Real Madrid og Barcelona i Miami. Der fikk de møte Lionel Messi.

- Er det ikke fett å møte en levende legende? spurte Woods ifølge New York Times.

- Jo, men vi lever jo med en, svarte datteren Sam.

Woods sier selv at han aldri hadde trodd at barna kunne forstå hva han i sin tid presterte på idrettsarenaen. Men det gjør de altså.

- SI ALFABETET: Videoen av at golfstjerna Tiger Woods blir arrestert ble nylig frigitt av politiet. Her innrømmer han blant annet å ha inntatt legemidler. Video: Jupiter Police Department Vis mer