Tiger Woods ikke favoritt

I dag starter verdens eldste og viktigste golfturnering, The Open i Skottland. I fire dager skal verdens beste golfere konkurrere om 52 millioner kroner.

LONDON (Dagbladet): Den 133. Open-turneringen går av stabelen på Royal Troon-banen vest for Glasgow. Banen, som regnes som en av de vanskeligste i verden, ligger ved havet, og sterk vind og drivende sjø og regn er normen snarere enn unntaket. Banen er en sann links-bane, lagt ut på sandbanker ved havet, med mange bunkere. Hull seks, Turnberry, er det lengste i Open-historien, på 601 yards. Royal Troon har par på 71.

Det er store penger involvert. 52 millioner er den totale premiepotten, og vinneren stikker av med 9,4 millioner.

Els favoritt

Alle de store kanonene er med, men The Open regnes av ekspertene for å være helt åpen i år. I fjor vant ukjente Ben Curtis, og det eneste han har gjort siden, er å fortsette å være ukjent.

Tiger Woods er fremdeles ranket som nummer en i verden, men for første gang på 174 turneringer er han ikke bookmakernes favoritt. Han har ikke vunnet en turnering av betydning på ni måneder, og ikke vunnet en Major-turnering på to år. Han vant The Open for fire år siden.

Men Tiger Woods kan ikke utelukkes. Klarer han å gå under par første dag, vil selvtilliten vokse, og han kan dominere de tre siste dagene. Han sliter med sin nye sving-teknikk etter sin kneskaden, men på greenen er han giftig som alltid.

Kan ta Tiger

Favoritt er sørafrikaneren Ernie Els, som vant for to år siden, og spiller godt i vind og regn. Nå som Tiger spiller under pari, ser Els sin sjanse:

-  Da Tiger-stormen sto på som verst, følte jeg at mitt beste ikke var godt nok. Nå føler jeg at jeg kan konkurrere med ham når jeg gjør mitt beste, sier Els til Daily Mail.

Dersom Tigers tørke fortsetter, og Els vinner, kan sørafrikaneren ta over førsteplassen på verdensrankingen denne helga.

Formspilleren akkurat nå er Sørafrikaneren Retief Goosen, som vant US Open, og The European Open i Irland.

-  Jeg kan gjøre en del ting Tiger ikke kan. Jeg kan gå på pub og ta en øl, for eksempel. Ingen kjenner meg igjen noe sted, sier han til The Sun.

Fijianeren Vijay Singh dominerer på USA-touren. Han har ikke gjort det bra i Skottland på noen år, men kan ikke utelukkes. Det kan heller ikke John Daly eller Colin Montgomerie. Sistnevnte satser på å gjøre som Hellas i fotball-EM: Vinne det hele mot alle odds. PS: Viasat Sport1 sender alle fire dagene fra The Open. I dag starter sendinga klokka 16.00.

OUTSIDER: Verdens beste golfspiller slipper denne gang å være den store favoritten hos bookmakerne. Her er Tiger Woods under gårsdagens trening på teestedet på hull 18. I dag klokka 14.42 går han ut sammen med Lee Westwood og Greg Norman.