Tiger Woods ikke favoritt

I dag starter verdens eldste og viktigste golfturnering, The Open i Skottland. I fire dager skal verdens beste golfere konkurrere om 52 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Den 133. Open-turneringen går av stabelen på Royal Troon-banen vest for Glasgow. Banen, som regnes som en av de vanskeligste i verden, ligger ved havet, og sterk vind og drivende sjø og regn er normen snarere enn unntaket. Banen er en sann links-bane, lagt ut på sandbanker ved havet, med mange bunkere. Hull seks, Turnberry, er det lengste i Open-historien, på 601 yards. Royal Troon har par på 71.

Det er store penger involvert. 52 millioner er den totale premiepotten, og vinneren stikker av med 9,4 millioner.

Els favoritt

Alle de store kanonene er med, men The Open regnes av ekspertene for å være helt åpen i år. I fjor vant ukjente Ben Curtis, og det eneste han har gjort siden, er å fortsette å være ukjent.

Tiger Woods er fremdeles ranket som nummer en i verden, men for første gang på 174 turneringer er han ikke bookmakernes favoritt. Han har ikke vunnet en turnering av betydning på ni måneder, og ikke vunnet en Major-turnering på to år. Han vant The Open for fire år siden.

Men Tiger Woods kan ikke utelukkes. Klarer han å gå under par første dag, vil selvtilliten vokse, og han kan dominere de tre siste dagene. Han sliter med sin nye sving-teknikk etter sin kneskaden, men på greenen er han giftig som alltid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer