Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tiger Woods jublet for Federer

Med kompisen Tiger Woods på tribunen tok Roger Federer sin tredje strake US Open-tittel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med kompisen Tiger Woods på tribunen tok Roger Federer i går sin tredje strake US Open-tittel.

Triumfen natt til mandag norsk tid var sveitserens tredje Grand Slam-triumf dette året og niende totalt. På første rad på Flushing Meadows i New York satt kamerat og verdens beste golfspiller, Tiger Woods, og applauderte seieren.

– Jeg er nesten sjokkert over hvor bra det har gått de siste tre-fire årene. Jeg er ikke bare blitt sammenlignet med tennisstorheter, men også andre toppidrettsutøvere i verdensklassen, sier US Open-vinneren.

Champagne

I finalen var det amerikaneren Andy Roddick som fikk merke Federers posisjon som en av de beste spillerne tennisverdenen har sett. Etter setsifrene 6-2, 4-6, 7-5 og 6-1 var det ingen tvil.

Etter å ha mottatt publikums hyllest og holdt sin obligatoriske takketale, åpnet sveitseren to flasker champagne sammen med golfesset Tiger Woods i garderoben. Det var tid for feiring.

– Jeg prøver å gjøre mitt beste når Woods er til stede. Nærværet hans er utrolig inspirerende. Jeg er opptatt av å få en god start, være hundre prosent konsentrert og hele tiden gjøre mitt beste, forklarer sveitseren.

Tennistoppen

TIGER PÅ PLASS: Tiger Woods og kona Elin Nordegren (til venstre) så kameraten Roger Federer ta sin tredje strake US Open-tittel i går. Foto:REUTERS
TIGER PÅ PLASS: Tiger Woods og kona Elin Nordegren (til venstre) så kameraten Roger Federer ta sin tredje strake US Open-tittel i går. Foto:REUTERS Vis mer

Han blir rangert som verdens beste tennisspiller, men for Federer er det fremdeles et stykke opp til de 14 Grand Slam-titlene til Pete Sampras. Tapende finalist Andy Roddick er full av lovord om US Open-vinneren.

– Han troner i ensom majestet på tennistoppen. Ingen tvil om det – uansett hvor mye det spekuleres på rivaliseringen mellom oss to, sier en ydmyk Roddick etter finaletapet natt til mandag norsk tid.

Amerikaneren er kjent for sine sterke server, men i finalen ble han fullstendig knust. 17-7 ble det i serveess til sveitseren. Dermed ble han den første spilleren som har vunnet tre strake US Open-titler siden Ivan Lendl i perioden 1985-87.

– Det harde arbeidet jeg har lagt ned begynner å gi resultater, fastslår Roger Federer.

(ANB)

<B>SUVEREN:</B> Her vinner Roger Federer sin tredje strake US Open-finale. I finalen slo han Andy Roddick.