LEVERTE VARENE: Tiger Woods. Foto: REUTERS/Brian Snyder/Scanpix
LEVERTE VARENE: Tiger Woods. Foto: REUTERS/Brian Snyder/ScanpixVis mer

Tiger Woods leverte varene

Jakter nok en US Masters-tittel etter utroskapsskandalen.

|||

Etter at en rekke kvinner sto fram og røpet superstjernens omfattende utroskap, gikk Woods i skjul. Etter måneder med sexterapi, gjorde han torsdag comeback.

Åpningsrunden i US Masters gikk han fire slag under par, et klart tegn på at han er tilbake. Men ledelsen har Fred Couples, han gikk runden seks slag under par.

- Det føltes veldig bra, bare å komme inn i rytmen og gjøre det jeg skulle, sa Woods etter å for første gang ha kommet seg under 70 slag på åpningsdag.

Fansen gjorde ham rørt.

- De var utrolige hele dagen. Jeg har ikke hørt fansen juble så høyt noen gang i løpet av mine år her, sa Woods.

19.42 norsk tid slo Woods ut på første hull. Da hadde han ikke slått et konkurranseslag på over fem måneder.

Tross turbulensen var det en avslappet Woods som gjorde seg klar til det viktige slaget. Smilet var også på plass. Og når slaget skulle slås, da var Woods like iskald som vanlig.

TILBAKE: Tiger Woods er tilbake i manesjen. Superstjernens comeback trekker store masser til Augusta. Foto: Scanpix / Brian Snyder.
TILBAKE: Tiger Woods er tilbake i manesjen. Superstjernens comeback trekker store masser til Augusta. Foto: Scanpix / Brian Snyder. Vis mer

Utslaget, som ble fulgt av et rekordstort publikum, landet veldig fint midt på fairwayen. Innslaget var også godt og Woods var en tremetersputt unna birdie. Men den bommet han på og dermed ble det par i comebacket.

Det virket han veldig fornøyd med. Senere fikk han birdiene han jaktet på. De kom på hull 3 og 9, men bogey på hull 7 og 10 ødela noe. Han leverte også en eagle på hull 8.

Kvartetten Tom Watson, Lee Westwood, Phil Mickelson og Y.E. Yang gikk førsterunden godt. De kom alle i klubbhuset med fem slag under par.

Historisk begivenhet

Oppstyret rundt Woods har vært stort. Comebacket er et av de største øyeblikkene i amerikansk TV-historie. Woods ble fulgt til utslagspunktet av tre politibetjenter og fire sikkerhetsvakter.

Woods er golfsportens største stjerne. Idyllen brast i fjor da en utroskapsskandale av dimensjoner ble rullet opp etter at amerikaneren krasjet bilen sin. Ifølge spekulasjonene ble han jaget av kona da han krasjet.

(NTB)

I FORM: - Det føltes veldig bra, bare å komme inn i rytmen og gjøre det jeg skulle, sa Woods etter å for første gang ha kommet seg under 70 slag på åpningsdag. Foto: REUTERS/Shaun Best/Scanpix
I FORM: - Det føltes veldig bra, bare å komme inn i rytmen og gjøre det jeg skulle, sa Woods etter å for første gang ha kommet seg under 70 slag på åpningsdag. Foto: REUTERS/Shaun Best/Scanpix Vis mer