Tiger Woods må avslutte The Open sammen med caddien som hetset ham

Kalte Woods et «svart rasshøl».

 MØTES IGJEN:  Når Tiger Woods kjemper om sin første Major siden 2008, gjør han det med sin gamle caddie. Foto: scott Halleran / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
MØTES IGJEN: Når Tiger Woods kjemper om sin første Major siden 2008, gjør han det med sin gamle caddie. Foto: scott Halleran / Getty Images / AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet)  For to år siden ble caddie Steve Williams vraket av Tiger Woods, etter å ha jobbet tett sammen med superstjerna gjennom 12 år.

Det gikk ikke stille for seg i ukene som fulgte.  Avskjeden var av det bitre slaget. Williams uttalte like etterpå at «all respekt for ham er borte».

Bedre ble det ikke da Williams vant en pris for beste caddie-feiring i 2011. Da kalte han sin tidligere sjef et «svart rasshøl»

Caddien ble bedt om å forklare feiringen, og smalt til med:

- It was my aim to shove it right up that black asshole.

- Aldri har så mange i et rom fått hakeslepp på en og samme tid. Vi visste at han var en idiot, men vi visste ikke at han var en rasistisk idiot. Jeg sto ved siden av en representant fra europatouren, som sa: «Takk Gud for at han ikke er en del av vår tour,» sier en anonym caddie til Daily Mail.

Møtes igjen Williams  jobber nå for det australske golfesset Adam Scott.

Og det er her det blir spennende.

I morgen skal Tiger Woods gå sammen med Adam Scott på siste runde av The Open.  Woods ligger to slag bak ledende Lee Westwood før den avgjørende runden.

Steve Williams, som kalte opp Woods for to år siden, vil være der når han kjemper om seieren i den gjeve turneringen.

- Ekstra spice Woods og Williams gikk også sammen under US Open tidligere i år. Da var det så vidt Woods så på sin tidligere caddie. Bildet over er tatt da de to takket for runden. Bildet røper tydelig at alt ikke er glemt.

Golf-ekspert Per Haugsrud tror likevel at Woods er profesjonell nok til å spille på sitt aller beste.

- Tiger går ikke og dveler med det. Williams kom med noen dustete uttalelser, men de er garantert ferdig med det, sier Haugsrud.

Viasat-eksperten har selv hatt den omdiskuterte caddien som sin kølle-langer, og beskriver han som er realt mannfolk.

- Han er et mannfolk med går på brystet, for å si det sånn. Hilser du på han, kan det hende du må gå med bandasje noen uker i etterkant( fordi håndtrykket er så hardt red.anm.)

Og nettopp derfor tror eksperten at de to har skværet opp.

- Williams har garantert gått tilbake på det, så det går nok bra, sier Haugsrud

Press Tiger Woods har ikke vunnet en Major-turnering siden han vant US Open i 2008. Presset øker på verdens beste golfspiller hver gang han bommer på den gjeve tittelen.

Som en ekstra utfordring på veien, er han satt opp til å gå sammen med sin tidligere caddie den dagen han skal vise alle at han fortsatt er nummer en,

Per Haugsrud har likevel troa.

- Tiger har et ekstremt press. Men han er sterk mentalt, og jeg tror han takler det. Han har spilt så godt denne uka, og nesten ikke misset på et eneste slag. Det har rett og slett vært en oppvisning, skryter golfeksperten.

 TIGER-TRO:  Viasat-ekspert Per Haugsrud tror Tiger Woods kan vinne The Open. Foto: Dagbladet
TIGER-TRO: Viasat-ekspert Per Haugsrud tror Tiger Woods kan vinne The Open. Foto: Dagbladet Vis mer