KJÆRESTER: Tiger Woods og Erica Herman har funnet lykken. Men forholdet er ikke splitter nytt. Foto: REUTERS/Charles Platiau
KJÆRESTER: Tiger Woods og Erica Herman har funnet lykken. Men forholdet er ikke splitter nytt. Foto: REUTERS/Charles PlatiauVis mer

Tiger Woods' nye kjæreste

Tiger Woods' ukjente kjæreste: Slik hjalp hun ham tilbake til toppen

- Noe er forandret ved ham, sier tidligere mentor.

Etter å ha ligget lenge nede med brukket rygg - ikke bokstavelig, til tross for ryggproblemer - er Tiger Woods (42) tilbake i verdenstoppen i golf. Etter flere år preget av skandaler, vant han sin første turnering på fem år denne uka.

Midt i jubelscenene kysset Tiger Woods det mange trodde var hans nye flamme. TV-kameraene plukket opp et «jeg elsker deg». Men forholdet til Erica Herman (33) er langt fra nytt.

Ifølge det amerikanske magasinet People har paret blitt sett sammen siden i fjor. Nå omtales hun som kvinnen som fikk Woods tilbake på topp.

KJÆRESTEN: Erica Herman. Foto: REUTERS/Charles Platiau
KJÆRESTEN: Erica Herman. Foto: REUTERS/Charles Platiau Vis mer

Tøffe år

Det er bare litt over ett år siden Woods var nede i en bølgedal. Woods ble da stoppet for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand. 42-åringen la seg langflat, og mente det var en pillekombinasjon som slo uheldig ut.

Han måtte gjennom et rehabiliteringskurs og har 12 måneders prøvetid som følge av hendelsen. Men det er bare én av en rekke skandaler rundt Tiger Woods de siste åra.

Britiske tabloidaviser omtaler Woods som en mann som aldri har sett mer avslappet eller lykkelig ut. Avisa poengterer at «mystiske» Herman er ulik kvinnene Woods tidligere har vært i forhold med - som svenske Elin Nordegren, som han var utro mot og følgelig skilte seg fra. Han var også sammen med den amerikanske alpinstjerna Lindsey Vonn.

Herman holder på sin side en lav profil. Ifølge Business Insider er hun sjef for Tiger Woods' restaurant i Florida.

Herman er også til stede når amerikaneren denne helga spiller Ryder Cup i Frankrike.

- SI ALFABETET: Videoen av at golfstjerna Tiger Woods blir arrestert ble nylig frigitt av politiet. Her innrømmer han blant annet å ha inntatt legemidler. Video: Jupiter Police Department Vis mer

- Han er forandret

Wally Goodwin, som har vært en av Woods' mentorer, omtaler også Herman i gode ordelag.

- Jeg har fulgt med på Tiger i det siste, og det er noe nytt, noe rolig, ved ham. Noe er forandret. Denne nye kjæresten hans kommer fra alminnelige kår og er jordnær. Jeg tror han har reagert veldig bra på det, sier Goodwin.

Kneoperasjonen i 2008 kan regnes som starten på en karriere som plutselig var i fritt fall. Woods kom sterkt tilbake etter operasjonen, men så skjedde det noe en novemberkveld i 2009, som skulle rive hele glansbildet i stykker:

Tiger Woods krasjet familiebilen etter en krangel med sin svenske kone Elin Nordegren. Han kjørte på en brannhydrant og krasjet i et tre.

Amerikanske medier begynte å skrive historier om notorisk utroskap. Til slutt sto golfstjerna fram som sexavhengig og innrømmet utroskap, og la seg inn på rehabiliteringsklinikk.

Woods og Nordegren, som hadde to barn sammen, gikk fra hverandre.

Men skadeproblemene fortsatte. Denne gangen var det ryggen som satte 41-åringen ut av spill. Han har operert fire ganger, men er nå tilbake i god stand.