Tiger'n jakter på ny tittel

NEW YORK (Dagbladet): Tiger Woods (22) er tittelforsvarer i US Masters. Torsdag starter verdens grommeste golfturnering på Augusta. - I år spiller jeg under press. Det blir tøft, sier Tiger.

Verdens mest talentfulle golfspiller liker dårlig at konkurrentene utroper ham til selvskreven vinner av turneringen. For det skal legges mange vanskelige putter for han eventuelt står med en ny grønn seiersjakke på det 18. hullet.

De rutinerte karene er imidlertid ikke i tvil. Det er Tiger-turnering i år også.

- Det vil ikke overraske meg om han går hen og vinner igjen. Jeg tror han fort kan ta ti titler, sier veteranen Jack Nicklaus.

Modning

Han har seks grønne jakker selv. Og har fulgt utviklingen til Tiger de siste månedene: Gutten er på vei oppover, mener Nicklaus.

Tiger Woods har ikke vunnet noen av PGA-titlene tidligere i år. Men han har blitt mer stabil, opererer på et høyere nivå - over tid.

Trener Butch Harmon mener Tiger har tatt steget fra oppkomling til etablert stjerne.

- Det dreier seg om en modningsprosess, sier Harmon.

Tiger er enig, men er nokså forsiktig i uttalelsene like før turneringen i Georgia starter.

- Det er ikke bare jeg som holder et høyt nivå. Konkurrentene har også blitt bedre, sier han.

Slå Augusta

Ernie Els er en av spesialistene Tiger tror kan skape rikelig med trøbbel for ham. Els har vunnet to US Open og ligger på toppen av hitlista til golferne for øyeblikket. Men han er ikke alene der. Tiger Woods deler den prestisjefylte plassen med 28-årige Els.

Småfavorittene står i kø bak ungdommen. Mannen med flest kilometer i svingen, John Daly, håper han kan gjøre et comeback med stil. I fjor var han innlagt på alkoholklinikk. Denne gangen tørster han bare etter seier.

- Å slå Tiger Woods er vanskelig. Men det er like vanskelig å vinne over Augusta, sier han.

Masters-banen byr på enorme utfordringer, i tillegg til presset gutta setter på hverandre. Forståsegpåerne mener de siste ni hullene «er som skapt for Tiger Woods».

PS: Svensk TV sender fra US Masters.