«Tiger'n» tok det umulige

Før sesongen var Tommy «Tiger'n» Lund reservekeeper i Vålerenga.

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Da førstekeeper Bjørge Josefsen ble skadd på formiddagstreninga før seriepremieren mot Frisk, fikk han sjansen. Den har han tatt godt vare på. De to siste kampene har 22-åringen holdt nullen.

- Keeperspillet hans i går var helt rått. Tommy spilte strålende hele veien, tok det umulige og var en matchvinner. Som trener er jeg dum hvis jeg setter ut en så god keeper, sier Petter Thoresen.

- Utrolig moro

Det vil si at «Tiger'n» vokter Vålerenga-målet også i torsdagens hjemmekamp mot Lillehammer, selv om Bjørge Josefsen er bra igjen av vridningen han fikk i kneet noen timer før seriestarten.

- Da Bjørge ble skadd, bestemte jeg meg for å ta godt vare på sjansen. Jeg hadde en dårlig start mot Frisk (tapte 4- 5), men har holdt nullen i de to siste kampene (2- 0 over Sparta, 4- 0 mot Stjernen i går). To kamper uten baklengsmål har jeg aldri vært med på før. Det er utrolig moro, sier Tommy Lund til Dagbladet.

- Tiger i buret

Han debuterte som A-lagskeeper i Lørenskog som 15-åring, og kom til Vålerenga da han var 18. Keeper ble han fordi faren hans (eks-Skeid-spissen Kai Arild Lund) skulle ha noen å skyte på hjemme i hagen.

- I går synes jeg virkelig at Tommy levde opp til klengenavnet sitt, sier Vålerenga-backen Erik Ryman.

- Tommy var oustanding, sier tomålsscorer Patric Englund.

- Han var utrolig god og reddet flere 100-prosentsjanser, sier lagkaptein Vegar Barlie.

Mens Vålerenga vant kampen 4- s0, vant Stjernen skuddstatistikken 33- 32.

LEVENDE VEGG: Vålerenga-keeperTommy «Tiger'n» Lund sto som en levende vegg. - Vi gjorde ham unødvendig god, sa en frustrert Stjernen-kaptein René Hansen etter kampen.
IMPONERTE: Tommy Lund