Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tiger'n under press

Tiger Woods plasserte seg beskjedent i The Masters og US Open tidligere i år. Nå forventer alle at 27-åringen skal prestere i The Open Championship som starter i England i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang siden 1999 har ikke Tiger vunnet en Major-tittel, og nå spør mange om hvorfor han ikke lyktes verken i The Masters eller US Open. Verdens beste golfer gir det beste svaret sjøl.

- Golf er veldig, veldig vanskelig, sier Tiger.

- Og for å være helt ærlig, jeg er godt fornøyd med måten jeg har spilt på.

Latterlig

Tiger ble nummer 15 i Masters og 20 i US Open, noe som har fått flere spillere til å spekulere på om karrierenedturen har startet. Det har fått fjorårets vinner av The Open til å fnyse.

- Tiger har vunnet åtte Major-titler og er bare 27 år, sier Ernie Els.

- Hadde jeg hatt en slik statistikk, ville jeg ikke vært der ute, men vært ute herfra. Det er latterlig å snakke om nedtur, det kan jeg ikke ta seriøst.

Tiger Woods vant verdens største, eldste og viktigste turnering i 2000 på ærverdige St. Andrews. Han var favoritt også i fjor, men da blåste seieren bort for ham. For halvannen uke siden viste Tiger hva han kan, da han overlegent vant Western Open på PGA-touren.

- Det er bare slik at selv om jeg ikke vinner på noen uker, kommer jeg like plutselig tilbake på vinnersporet igjen, sier Tiger til PGA.

Illegalt utstyr

Han forteller at han har lært av opp- og nedturer, og vet at sensasjoner selger best. Men under Western Open bidro han sjøl: Tiger fortalte at han visste om én spiller som brukte illegalt ustyr, for å slå lenger.

- Jeg er ikke den eneste som føler det på den måten, sier Tiger.

- Vi prøver å beskytte integriteten i spillet vårt.

Tiger kom til Royal St. George's Golf Club i Sandwich, Kent i England og den 132. Open Golf Championship sist helg. Møtet med banen fortonte seg som et lite sjokk.

- Du må spille noen runder for å ha en idé om hvor du skal gå. På noen av hullene visste jeg ikke hvilken vei jeg skulle gå, sier Tiger Woods.

Flere vinnersjanser

The Open ble første gang arrangert i 1860, og Royal St. George's var den første banen utenfor Skottland som fikk den berømte turneringen, i 1894. I 2003 er Tiger sulten på en ny seier.

- Jeg er blitt mer stabil, det var en av grunnene til at jeg la om spillet mitt i 97, 98 og starten på 99, sier Tiger Woods.

- Jeg er blitt belønnet med å få flere vinnersjanser.

Verdens beste golfer har vunnet sju av de siste 15 Major-titlene, inkludert «Tiger Slam», da han ble den første spilleren til å vinne alle fire Major-titlene. Derfor syns en av helgas største favoritter det blir helt latterlig å bruke begrepet nedtur om Tigers spill dette året.

- Vi lo da vi hørte om det, sier Ernie Els.

- Jeg syns også Tiger skal le av det - for det er helt sprøtt.

1. premie: 8,4 mill.

Tiger Woods går ut klokka 10.09 (NT) i dag, og 15.05 i morgen. Han går sammen med Sergio Garcia (Spania) og Luke Donald (England). Det ligger utrolig mye penger i The Open Championship. Den totale premiesummen er på 46,7 millioner kroner, hvorav vinneren stikker av gårde med 8,4.For mer informasjon om turneringen, spillerne og banen, anbefaler vi The Open Championships hjemmeside: www.opengolf.com

<B>SPENT FAVORITT: </B> Tiger Woods har prøvd seg et par runder på Royal St. George's Golf Club i Sandwich, Kent. I dag slår han ut klokka 10.09. - Golf er veldig, veldig vanskelig, sier Tiger. - Og for å være helt ærlig, jeg er godt fornøyd med måten jeg har spilt på.
<B>SAMBOER:</B> Den svenske modellen Elin Nordegren er samboeren til Tiger Woods. De to traff hverandre gjennom den svenske golfstjernen Jesper Parnevik.