«Tiger'n» vil bli VM-keeper

Han har fått pucken i hodet og sydd 20 sting og har hatt skuldra ute av ledd. Å stå i hockeymålet er likevel det kuleste Tommy Lund vet.

GJØVIK (Dagbladet): - Selv om pucken kommer susende i 160 km/timen, er jeg aldri redd. Det er mye verre å stå på taket av et hus, sier Tommy «Tiger'n» Lund (23).

Siden seksårsalderen har han vært hockeykeeper. Nå er han én av tre landslagskeepere. I serien har han høyest redningsprosent av samtlige, nesten 92.

- Som guttunge stilte jeg meg i mål på grunn av det kule utstyret. Gjennom åra har jeg hele tida satt meg delmål: kretslag, guttelandslag, yngre- og eldre juniorlandslag. Da jeg kom til VIF i 1999, var målet å bli førstekeeper. Denne sesongen er jeg blitt det, sier Lund.

- Opp i A-pulja

Foreløpig har han én uoffisiell landskamp, mot Polen borte (3- 2-seier). I helga skal han i aksjon igjen på Gjøvik, hvor landslaget møter Frankrike i kveld, Latvia i morgen og Danmark søndag.

- Målet nå er å bli førstekeeper på landslaget, og være med og spille Norge opp i A-pulja. Jeg har også litt lyst til å spille i Sverige. Da kan jeg kanskje gjøre hockeyen til levebrød, sier Tommy Lund.

Lærer av feilene

Innimellom øktene og kampene ser han videoopptak, for å lære.

- Jeg er flink til å stå i veien for pucken, kjapp på skøytene og reaksjonsrask. Til gjengjeld må jeg jobbe med spillet rundt mål, og bli flinkere til å rykke ut og bruke spaken, sier Lund. I morgen får han ny maske til 10000 kroner.

- Den er spesialbestilt fra Sverige, og har bilder av Tommy og Tigern. En livredd Tommy skyter på Tigern, sier Lund til Dagbladet.