Tiger Woods vant Masters

Tigers comeback: Første tittel på 11 år

Tiger Woods (43) vant prestisjetunge Masters søndag - hans første Major-tittel på 11 år.

JAAAA: Tiger Woods jubler. Endelig er han tilbake på topp. Foto: Andrew Redington/Getty Images/AFP
JAAAA: Tiger Woods jubler. Endelig er han tilbake på topp. Foto: Andrew Redington/Getty Images/AFPVis mer

Sist Tiger Woods vant en Major-turnering, det gjeveste i golfsporten, var i 2008. Nå, etter en lang og turbulent vei tilbake, står han endelig på toppen av pallen igjen.

Det etter en uhyre spennende siste dag på den legendariske Augusta-banen. Med seks hull igjen var han i delt ledelse med Francesco Molinari og Xander Xhauffele. En rå innspurt sikret amerikaneren seieren.

Det er Woods' femte Masters-seier. Den første kom i 1997.

- Det er overveldende, etter alt som har skjedd. I fjor var jeg heldig som kunne spille igjen, sier Woods til Eurosport.

- At jeg nå er mester, er uvirkelig.

Norske Viktor Hovland deltok også i turneringen, som første nordmann noensinne. Han imponerte stort også på turneringens siste dag.

Skandalene

For to år siden var Woods nede i en bølgedal. Han ble da stoppet for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand. 42-åringen la seg langflat, og mente det var en pillekombinasjon som slo uheldig ut.

Han måtte gjennom et rehabiliteringskurs og har 12 måneders prøvetid som følge av hendelsen. Men det er bare én av en rekke skandaler rundt Tiger Woods de siste åra.

Britiske tabloidaviser omtaler Woods som en mann som aldri har sett mer avslappet eller lykkelig ut. Avisa poengterer at «mystiske» Herman er ulik kvinnene Woods tidligere har vært i forhold med - som svenske Elin Nordegren, som han var utro mot og følgelig skilte seg fra. Han var også sammen med den amerikanske alpinstjerna Lindsey Vonn.

Skadene

Kneoperasjonen i 2008 kan regnes som starten på en karriere som plutselig var i fritt fall. Woods kom sterkt tilbake etter operasjonen, men så skjedde det noe en novemberkveld i 2009, som skulle rive hele glansbildet i stykker:

Tiger Woods krasjet familiebilen etter en krangel med sin svenske kone Elin Nordegren. Han kjørte på en brannhydrant og krasjet i et tre.

Amerikanske medier begynte å skrive historier om notorisk utroskap. Til slutt sto golfstjerna fram som sexavhengig og innrømmet utroskap, og la seg inn på rehabiliteringsklinikk.

Woods og Nordegren, som hadde to barn sammen, gikk fra hverandre.

Men skadeproblemene fortsatte. Denne gangen var det ryggen som satte 41-åringen ut av spill. Han har operert fire ganger, men er nå tilbake i god stand.