Tigers one-man-show

The Open Championship er i ferd med å bli en meget spennende golfturnering - bak Tiger Woods.

To runder i major-turneringenes himmel (66/67) har gjort nye Tiger Woods til den eneste det er verd å snakke om ved havet nord i Skottland. Fra fire ganger pengene før første utslag torsdag morgen er det ikke lenger odds igjen å snakke om på verdens beste golfspiller. Og et eller annet sted i England sitter det en kar som klasket en drøy million i disken på Tiger-seier tidlig i uka.

Mon tro om han ikke allerede har vært innom kjøleskapet og begynt feiringa av de fire gevinstmillionene som kommer hans vei i morgen kveld.

For det er nesten ingen svakheter i Tiger Woods\' spill akkurat nå. De få slurvefeilene han gjør - som teeslaget på 11, den dårlige og korte birdieputten på 17 og det ville utslaget nærmere 80 meter ut av kurs på 18 - reparerer han med den største selvfølge. Men helheten er massiv, akkurat som tålmodigheten.

Og når Tiger Woods er på jakt, vet vi stort sett hvordan det går.

Store forandringer

-  Min beste kvalitet på den andre runden var tålmodigheten, sier Tiger Woods. -  Jeg slo et par dårlige slag, tok meg sammen og klarte å holde fokus. Og i enden av det senket til slutt noen bra putter. En runde uten tapte slag (bogeys) er alltid viktig når du er i front.

Etter en mager fjorårssesong der han var midt inne i store forandringer i sitt eget spill var det mange som mente at Tiger Woods hadde sett sine beste dager. Kritikken var høylytt og den stilnet ikke før han vant The Masters på Augusta i april.

-  Sammen med treneren min (ny - Hank Haney) har jeg forandret mellom 15 og 18 viktige elementer i golfen min, sier han. -  Det har krevd mye tid - dessverre for mye tid synes jeg - og jeg har registrert alle de kritiske røstene. Men jeg har ikke brydd meg om det, jeg gjorde det fordi det måtte gjøres.

KONSENTRERT: Verdens beste golfspiller gikk andrerunden på St. Andrews fem under par, og leder med fire slag. -  Min beste kvalitet på den andre runden var tålmodigheten, sier Tiger Woods. Foto: John D. McHugh/AFP/Scanpix
KONSENTRERT: Verdens beste golfspiller gikk andrerunden på St. Andrews fem under par, og leder med fire slag. - Min beste kvalitet på den andre runden var tålmodigheten, sier Tiger Woods. Foto: John D. McHugh/AFP/Scanpix Vis mer

-  Jeg visste det var til det bedre sjøl om det tok lang tid, sier Tiger Woods.

Den store forskjellen

Hele verden er på St. Andrews. Hele verden vil slå Tiger Woods. Og det er ikke det at resten av kobbelet spiller dårlig golf, de fleste av dem spiller fenomenalt. Men ikke hele tida og det er der forskjellen ligger.

Når Tiger Woods syr sammen en major-runde fra en til 18 skal du grytidlig på\'n for å matche det.

Old Course har gjort mange gutter til menn. Samtidig har den gjort mange menn fortvilet. Det gjelder å unngå de 112 fellene med sand som finnes der ute i den grønne berg-og-dal-banen. Og en Tiger Woods i storform klarer det - de beste har jo alltid mest flaks.

Da han vant The Open med åtte slag i 2000 (-19) gikk han 72 hull uten å være i nærheten av en bunker.

Monty på hogget

Skotske Colin Montgomerie - sju ganger vinner av Europatouren, men fortsatt uten en major-tittel - har fått orden på putteren sin og var et slag bedre enn Tiger Woods i går. Hadde han hatt litt av de marginene Tiger ser ut til å bære med seg rundt i bagen, ville 66-runden han spilte i går ført ham minst to slag nærmere på resultatlista. Men fire bak gjør at Skottland og Monty fortsatt håper på et spillemessig drypp fra den amerikanske verdenseneren.

Sammen med veldig mange andre.

-  Fortsetter det sånn, tror jeg ingen tar igjen Tiger, sier tidligere Open-vinner John Daly (-4). -  Han har bra balltreff og voldsom sjøltillit. Så den eneste sjansen vi andre har er at været blir dårligere.

-  Skaff oss litt vind - da vil i hvert fall jeg få en fordel, sier Daly.

TIGER OG KONGEN: Jack Nicklaus tok seg en god prat med Tiger Woods etter runden i går.