Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tigers tidligere caddie: - Som om jeg var slaven hans

Har lite pent å si om gamlesjefen i ny bok.

NY BOK: Tiger Woods sin tidligere caddie, Steve Williams, har lite pent å si om sin gamle sjef i en ny bok. Foto: AP Photo / Reed Saxon / NTB Scanpix
NY BOK: Tiger Woods sin tidligere caddie, Steve Williams, har lite pent å si om sin gamle sjef i en ny bok. Foto: AP Photo / Reed Saxon / NTB Scanpix Vis mer

Steve Williams, som var Tiger Woods' caddie fra 1999 til 2011, har lite pent å si om sin tidligere sjef i en ny bok.

Williams har vært caddie for kjente spillere som Greg Norman og Ian Baker-Finch, men det var som Woods' medhjelper han ble verdens mest kjente, og best betalte, caddie.

Newzealenderen fikk sparken i 2011. Det har satt dype spor, og i en ny bok, «Out of the Rough», får Woods gjennomgå. Blant annet sier Williams han følte seg som en slave for Woods, selv om han tjente titalls millioner som caddie for ham.

- Han var kjent for temperamentet sitt. Jeg ville at han skulle bevise at han kunne endre atferd, både overfor meg og golfsporten, sier han i boken, ifølge nettstedet Golfweek.

Visste ikke om utroskapen Williams er selv kjent som en hissigpropp, og har fått kritikk for oppførselen på banen flere ganger. Spesielt for den gangen en publikummer forstyrret Woods ved å ta bilde midt i svingen hans. Caddien svarte med å ta kameraet og kaste det i vannet.

- Én ting som alltid irriterte meg var at han kastet kølla på en flåsete måte i retning bagen, og så ventet han at jeg skulle plukke den opp. Jeg var ukomfortabel med å bøye meg ned, som om jeg var slaven hans. En annen ting var vanen med å spytte mot hullet etter å ha bommet på en putt.

51-åringen fortsatte som caddie for Woods etter utroskapsskandalen i 2009, men halvannet år senere var samarbeidet slutt. Williams sier han ikke visste golfstjernen var utro mot sin daværende kone Elin.

- Bare en håndfull av hans nærmeste venner visste hva som foregikk. Jeg visste det ikke, ettersom Tiger aldri ville våget fortelle meg det. Vi hadde et tett bånd og godt arbeidsforhold. Han visste om mine verdier, og at jeg har nulltoleranse for slik oppførsel, sier han.

- Ingen sympati Williams, som nå er caddie for australske Adam Scott, sier han ikke hadde noen sympati for Woods etter skandalen.

- Jeg mener man er ansvarlig for egne handlinger, og jeg har ingen sympati for dem som blir avhengig av dop, gambling eller sex. Mennesker tar valg, og han tok sine. Det eneste jeg har medlidenhet for er at han måtte stå til rette foran hele verden, mens andre kunne gjort det i skjul, sier han.

Woods har nylig blitt operert i ryggen, og det er uvisst når han kommer tilbake på golfbanen.

39-åringen har vært verdensener i totalt 683 uker, men er nå nummer 351 i verden etter formsvikt og skadeproblemer.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media