Tigger penger av Petter

Petter Solberg (29) soper inn penger som verdensmester i rally. I nesten like stor fart renner tiggerbrevene inn.

For mens medaljens framside er penger, berømmelse og status, så følger gjerne tiggerbrev i kjølvannet. Privatpersoner klager sin nød, og ber rett og slett om å få penger.

- Det er litt ekkelt med tiggerbrev, men det er vel en del av det å ha blitt et kjent navn. Jeg bare overser de henvendelsene, sier Petter Solberg til Dagbladet.

Med en årslønn fra den japanske bilfabrikanten Subaru på 30- 35 millioner kroner er den Monaco-bosatte Spydeberg-mannen den norske idrettsstjerna som tjener best.

Fra tid til annen møter han kritikk for at han har tatt med seg millionene sine til skatteparadiset Monaco. Nå sist fra sandvolleyspilleren Bjørn Maaseide, som mener at Solberg av den grunn ikke fortjente prisen som «Årets forbilde» i Norge - som var en av de fire prisene han fikk under idrettsgallaen på Hamar 3. januar.

Gode formål

Solberg mener derimot at han bruker VM-tittelen til noe fornuftig. Etter VM-gullet auksjonerte han blant annet bort kjøredressen og hjelmen til gode formål - som Radiumhospitalet og SOS-barnebyer.

- Det med flyttingen vil jeg ikke kommentere. Men jeg ønsker å være et godt forbilde. Derfor gir jeg også penger til gode saker, sier Solberg.

Mest positivt

Jim Carlsen, manageren til både Petter og Henning Solberg, siler ut mange av henvendelsene som kommer. Da han kom hjem fra VM-runden i Monte Carlo sist helg, lå det 446 e-poster og ventet på ham. I går var 130 av dem fortsatt uåpnet.

- De fleste henvendelsene er positive, men det tar veldig mye tid å gå gjennom alt. Jeg skulle gjerne vært foruten en del av dem, men vi prøver å svare høflig på det meste. Og telefonen ringer i ett sett. Innen jeg er ferdig med en samtale ligger det gjerne to- tre nye meldinger på svareren, sier Jim Carlsen til Dagbladet.

Petter x 10

Utenom forespørsler fra norske og utenlandske medier, mottar Carlsen rundt ti henvendelser i tilknytning til Petter Solberg daglig. Av gjengangere nevner han folk som ville sitte på med Petter, spørsmål om han kan stille opp på utdrikkingslag, investeringsforespørsler, tilbud om kjøp av all verdens ting og besøk på skoler, foreninger og all verdens organisasjoner og bedrifter.

- Vi synes i utgangspunktet ikke at noen henvendelser er idiotiske, selv om en del av dem er rare, sier manageren.

De fleste får negativt svar.

- Om Petter skulle stilt opp på alt, måtte det vært minst ti av ham - og ingen av dem hadde hatt tid til å kjøre rally, sier Jim Carlsen.

Posten Petter setter størst pris på, er tegninger fra barn og unge. Det tar han vare på alt av.

Frierbrev er heller ikke noe ukjent fenomen hos mange kjendiser. Men det har godt gifte Solberg foreløpig ikke fått i posten.

OVERSER: - Jeg bare overser de henvendelsene, sier rallymester Petter Solberg til Dagbladet om alle tiggerbrevene han får.