Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tihinens San Siro-mirakel

Eks-Viking hælsparket inn seieren for Zürich.

FINSK FINESSE: Den tidligere Viking-stopperen Hannu Tihinen hoppet opp og sakse-hælsparket inn det eneste målet mellom Zürich og Milan på San Siro. Det betyr mer trøbbel for Milan-trener Leonardo. Foto: Luca Bruno, AP/Scanpix
FINSK FINESSE: Den tidligere Viking-stopperen Hannu Tihinen hoppet opp og sakse-hælsparket inn det eneste målet mellom Zürich og Milan på San Siro. Det betyr mer trøbbel for Milan-trener Leonardo. Foto: Luca Bruno, AP/Scanpix Vis mer

|||Milan-trener Leonardo lever farlig etter 0-1 mot Zürich i Champions League i kveld. Tidligere Viking-stopper Hannu Tihinen ble matchvinner.

Milan-fansen pep høyt etter begge omganger. Brasilianske Leonardo overtok laget i sommer. Så langt har det ikke gått særlig bra for klubbens tidligere midtbaneelegant.

- Selvsagt er det ikke enkelt nå. Vi trenger en seier for å løfte selvtilliten. Vi greier ikke å gjøre det vi ønsker å gjøre. Viljen er der, men det skorter på evnen, sa Leonardo.

- Prestasjonene våre for tiden får ikke akkurat resten av verden til å skjelve, men jeg tror på laget og er overbevist på at vi har kvaliteten som skal til for å komme ut av uføret.

Milan ligger beskjedent til i serie A på 11.-plass. Sist helg endte hjemmemøtet med Bari med skrale 0-0.

Elegant

Hannu Tihinen, som fra 2000 til 2002 var Viking-spiller, hælflikket inn 0-1 på et hjørnespark etter ti minutter. Det var svært elegant gjort av midtstopperen som er lagkaptein for sveitserne.

- Selvsagt er jeg lykkelig over å vinne her i Milano. Det er et historisk resultat for oss, for dette er et stort lag, sa Zürich-trener Bernard Challandes.

- Vi var heldige i annen omgang, for da var vi under kraftig press.

SISU PÅ SAN SIRO: Tihinen feirer mens Milans kaptein Massimo Ambrosini fortviler. Foto: Luca Bruno, AP/Scanpix
SISU PÅ SAN SIRO: Tihinen feirer mens Milans kaptein Massimo Ambrosini fortviler. Foto: Luca Bruno, AP/Scanpix Vis mer

Xavier Margairaz hadde en kjempesjanse til å doble ledelsen før pause, men han misset i flott posisjon.

Misset

Ellers var det Milan som jaget scoring. Filippo Inzaghi hadde flere gode sjanser til å score sitt 69. europacupmål, men lyktes ikke. Også Alexandre Pato, Massimo Ambrosini og Gianluca Zambrotta (stolpeskudd) var nær scoring.

Milan spilte sin tredje kamp på rad uten å score. I mesterligaen venter nå den verste oppgaven i gruppen: Bortekamp mot Real Madrid 21. oktober.

Zürich åpnet med 2-5 hjemme for Real Madrid. Etter borteseieren i Milano åpner mulighetene seg igjen. Marseille kommer til Letzigrund 21. oktober. 

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling