Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

TIK har bokset seg til topps

Hyppig boksetrening er én av grunnene til at Trondheim er landets beste hockeyklubb.

TRONDHEIM (Dagbladet: -  Boksingen har inngått i kondistreningen vår, og har vært veldig viktig for å bygge opp fysikken. Det er også en fin måte å lære seg disiplin på, sier TIK-trener Tommy Sandlin (60) til Dagbladet.

-  Vant ufortjent

For 17 år siden førte han «Tre Kronor» til VM-gull. I høst har han trent TIK til topps i eliteserien. Treningsmetodene hans har vært spesielle.

-  I stedet for å løfte vekter, har vi bare trent funksjonell styrke- og kondistrening. Foruten boksingen har vi trent med medsinball, brukt hoppetau, båret sandsekker og trukket sleder med vekt på. Dette har gjort at spillerne også har fått balanse og kroppskontroll, sier trener Sandlin etter gårsdagens drama mot bånnlaget Comet.

-  Vi var veldig nær en smell, og var heldige som fikk med oss alle poengene. Vi var for dårlig forberedt til kampstart, kom inn i en dårlig trend og sleit hele veien. Comet hadde faktisk fortjent poeng. Nå ser vi fram til å få kanadieren Mark Bell (24) til Trondheim. Han kommer seinere i uka, sier Sandlin etter gårsdagens sportslige nedtur.

Spleiselag

Mark Bell er forward, og kaptein på NHL-klubben Chicago Blackhawks. Han blir TIKs femte helproff, de fire andre er landsmennene Duane Harmer (back) og Nick Smith (senter), den russiske senteren Ilya Dubkov og den svenske målvakten Joakim Wiberg, som hadde overlatt plassen til Øivind Sørli i går.

-  Mark Bell tjener rundt 15 millioner kroner i NHL, og kommer hit for å holde seg i gang - ikke for pengenes skyld. Vi har fått til et spleiselag med samarbeidspartnerne våre, og investerer mellom 250 000 og 300 000 kroner for å få ham til klubbens, sier TIKs markedssjef Tommy Iversen.

Busjettet i TIK er på sju millioner, lønnsbudsjettet på rundt tre millioner.

-  Lønnsbudsjettet er cirka 200 000 kroner mindre enn forrige sesong. Vi har gått i overskudd fire år på rad, men bare med små marginer. For å få litt større marginer, har vi gått ned litt på lønnsutbetalingene, sier Tommy Iversen.

Øyeoperert

Nå håper både han og hele TIK-gjengen at Trondheim kommune skal forstå viktigheten av hockeyen i byen, og bygge en ny ishall.

-  Vi har 1 200 registrerte ishockeyspillere i byen, og bare to haller. Ønsket er å få en ny publikumshall med plass til 5 000 tilskuere, og at Leangen Ishall kan bli treningshall, sier Tommy Iversen.

Avgjørelsen i går kom i spill fem mot fire drøyt to og et halvt minutt før slutt ved tsjekkeren Petr Jurecka. Tidligere i sisteperioden hadde TIK fått annullert en scoring av kanadieren Duane Harmer, en avgjørelse som satte trøndersinnene i kok på tribunen.

-  Dommeren var nok ikke helt på høyden i går, han heller. Vi hadde ikke riktig fokus fra start, og møtte en motstander som ga alt og brukte alle knep. Heldigvis greier vi å vinne også på dårlige dager, sa russeren Ilya Dubkov etter kampen.

For ett år siden hadde han bare 50 prosent syn. En vellykket operasjon gjorde at han i dag ser omtrent 90 prosent. I førsteperioden så han i hvert fall veldig godt, da han satte inn hjemmelagets første scoring.

FIGHT: TIKs Ilya Dubkov (t.h.) i duell med Comets Anders Lunke i Trondheim i går. TIK vant 3- 2.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media