Til å grine av, Vålerenga

Kjetil Rekdal gjemte ansiktet i hendene i gremmelse over Vålerengas møte med Europa. Men han angrer ikke på at han ikke startet med det beste laget.

ULLEVAAL (Dagbladet): -  Nei, sier VIF-treneren kontant på det kritiske spørsmålet. -  I utgangspunktet har vi en stall med to lag som skal være nesten like gode. Og da må det være lov til å forvente mer enn det vi fikk i første omgang.

-  Den var rett og slett skrekkelig.

Med Olympiakos-aktuelle Steffen Iversen på London-perm hjemme hos kona, og med ytterligere fire nye spillere fra det laget som slo Ham-Kam 2- 1 på lørdag, trodde Kjetil Rekdal på et lite løft i går kveld. Det han fikk var et lag som sank enda dypere. Og det var ikke bare dårlig - det var helt elendig.

Da Vålerenga tok de første stegene ut i Europa så det ut som om de hadde store problemer med å gå.

For billig

-  Å skylde på valg av spillere fra start blir en for billig unnskyldning, sier VIF-treneren. -  Haka er ikke bedre enn at vi skulle slått dem klart uansett hvilket lag vi hadde på banen. Så jeg er ikke redd for bortekampen - jeg tror vi vinner den også.

Men:

-  Selvfølgelig har vi mye å jobbe med.

 GREMMELSE:  Vålerenga-sjef Kjetil Rekdal gjemmer ansiktet i hendene, Lars Bohinen titter beskjemmet ned og Magne Hoset tar seg en blund på benken. -  Den var rett og slett skrekkelig, sier Rekdal. Foto: Daniel Sannum Lauten
GREMMELSE: Vålerenga-sjef Kjetil Rekdal gjemmer ansiktet i hendene, Lars Bohinen titter beskjemmet ned og Magne Hoset tar seg en blund på benken. - Den var rett og slett skrekkelig, sier Rekdal. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

Kjetil Rekdal sier Vålerenga var 20 prosent av seg sjøl før pause. Det er ganske presist. I andre omgang mener han laget hevet seg til 50 prosent av det han forlanger. Men det må være fordi Vålerenga fikk det ene målet som gjør at det ikke ser helt jævlig ut, og at de holdt nullen i den andre enden.

Ut over det var det nemlig bare publikum som var bra på Ullevaal.

Ikke i form

-  Det ser ut som om det er flere spillere som ikke er i form, sier Rekdal. -  Det kan også stemme. For vi trente veldig hardt da spillerne kom tilbake etter ferie. Mange ser fortsatt ut til å mangle overskudd.

At flere av VIF-gutta ikke orker å stå distansen mot en helt middels motstander er derimot til bekymring. Det var jo ikke fart i kampen på Ullevaal.

-  Ja, det så sånn ut, sier Rekdal. -  Og det er det som irriterer meg mest. Men heldigvis så vant vi likevel. Og som sagt - jeg er ikke redd for returkampen i Finland.

Steffen Iversen spilte altså ikke i går fordi han er i forhandlinger med Olympiakos. Eller for si det helt presist - Steffen Iversen er i forhandlinger med en klubb som ikke har latt høre fra seg på to dager. Rådgiveren hans, Christian Grindheim, og agent Glenn Schiller som eventuelt skal føre forhandlingene i havn, har ventet på et forbedret tilbud i to dager. Uten å høre et eneste tall.

Steffen-kontakt i dag?

-  De har sagt de skal komme tilbake, men de har ikke gjort det, sier Grindheim til Dagbladet. -  Jeg vet ikke hva jeg skal tro om det.

Fra kilder nær Olympiakos fikk Dagbladet i går informasjon om at grekerne vil ta kontakt i dag. Både med Vålerenga for å prøve å komme fram til en overgangssum, og med Steffen Iversens folk for å komme til enighet om en personlig kontrakt. Men størrelsen på beløpene blir trolig ikke det verken VIF eller Steffen Iversen håper på.

Dermed kan det bli brudd.

Stor tålmodighet

Kjetil Rekdal fortalte Dagbladet i går kveld at tålmodigheten med Steffen Iversens valg når det gjelder framtida er stor. Vålerenga gjorde en avtale med Iversen da de signerte ham 12. januar, og den ønsker de å holde. Så derfor er det ikke sikket at Steffen Iversen, som kommer tilbake til Oslo i kveld, ei heller spiller returkampen mot Haka.

Men i Bergen på lørdag er han sannsynligvis på lagoppstillingen.