- Til å ha så dårlig midtbane, vinner vi mye

Syrlig Grindheim etter gigantinnsatsen mot Portugal.

BANENS BESTE: Christian Grindheim løp og løp og løp mot Ricardo Quaresma og Portugal i går kveld, og skal ha mye av æren for drømmeseieren på Ullevaal.Foto: Erlend Aas / Scanpix
BANENS BESTE: Christian Grindheim løp og løp og løp mot Ricardo Quaresma og Portugal i går kveld, og skal ha mye av æren for drømmeseieren på Ullevaal.Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

||| ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge - Portugal 1-0.

Det var en innbitt Christian Grindheim som møtte pressen etter gårsdagens jubelkveld på Ullevaal Stadion.

Etter at midtbanetrioen fikk mye kjeft etter Island-kampen, sto Christian Grindheim, Henning Hauger og Bjørn Helge Riise fram med enorm innsats og utrettelig jobbing mot Portugal, og skal ha mye av æren for at Norge vant.

Riise fikk storskryt av Drillo etterpå, Dagbladet kåret Grindheim til banens beste.

- Til å ha så dårlig midtbane, så vinner vi mange fotballkamper. Det syns jeg er bra, sier en smått syrlig Grindheim til Dagbladet.

- Alle sto på bra i dag. Jeg syns ikke Portugal kommer til så mange store farligheter, 2-3 kanskje. Kollektivet var enormt bra. En arbeidsseier, rett og slett, sier han.

- Du kaller midtbanen «dårlig», føler du dere har fått for mye pepper?

- Jeg synes vi får mye pepper. Hver gang vi taper ballen er det mest vår feil. Men vi vinner jo, så jeg vet ikke hva alle klager for. Midtbanen vår er mer enn god nok. Vi slår Portugal, så det er jo bra det, sier Grindheim.

Slakter eget O2-opptak Revansjesyrlig med en gang kanskje, men selvfølgelig veldig fornøyd. Spesielt med John Carews forarbeid til vinnermålet.

- Han må begynne å gjøre det oftere. Jeg tenkte med en gang da han spurtet at «jaja, keeper har kontroll», men han dreit seg litt ut der keeperen, og da var det godt Huse var kjapp. Så ble Carew skadet der, han ofret seg. Det var et viktig offer, i hvert fall for oss, sier Christian Grindheim.

Og ofre seg gjorde Grindheim selv også. Hver gang Portugal vant ballen, tok Heerenveen-mannen noen krafttak som nesten ikke var til å tro.

Ikke verst for en spiller som ikke akkurat skryter av egen kondis.

- O2-opptaket mitt vil du ikke vite, det er sinnssykt lavt. Det ligger rundt 60 kanskje, sier Grindheim.

- Hvordan orker du disse løpene da?

- Det ligger mentalt. Så lenge jeg jeg får ballen i beina kan jeg løpe. Men hvis jeg springer hele kampen uten ballen i beina blir det kjedelig. De sugende returløpene må jeg ta, ellers får jeg kjeft. Det gidder jeg ikke, sier Grindheim, som også skryter av de andre som steppet inn i går kveld.

- Vi viser at vi har gode fotballspillere å ta av. Ruud gjør en kjempejobb, først tar han ut nani, så skifter de posisjon, Querasma kommer over, og han ble tatt av til slutt. All honnør til de som kommer inn i tolvte time, og tar utfordringen på strak arm, sier han.

Tenker bare på Norge Seks poeng og full pott etter to kamper: Christian Grindheim mener selvfølgelig ikke situasjonen kunne vært bedre.

Det la heller ikke en demper på stemninga at Danmark satte inn vinnermålet mot Island på overtid i Parken og skaffet seg tre poeng

- Nei, det er ikke noen demper. Vi må vinne våre kamper, så får vi ta alt annet etterpå. Akkurat nå kan det ikke bli så mye bedre. Så får vi bare fortsette, vi har en tøff bortekamp neste gang (Kypros). Jeg håper folk holder seg i form, sier Grindheim.

Fem poeng ned til Portugal er bra det, mener midtbaneslaven, uten at han bryr seg noe særlig om hvordan gruppefavoritten gjør det.

- Portugal var litt skuffende. Vi visste de ville trille en del ball. Men vi var flinke til å få dem feilvendt, og de virket ikke komfortable utpå der. Det var ikke mye de hadde, og det er jeg veldig fornøyd med, sier Christian Grindheim.