- Til å le av

Før tirsdagens dyst mot Sevilla kan Erling Braut Haaland (22) vise til et imponerende målsnitt i Champions League.

I FORM: Erling Braut Haaland leverer varene i Manchester City-trøya. Foto: PA Photos
I FORM: Erling Braut Haaland leverer varene i Manchester City-trøya. Foto: PA Photos Vis mer
Publisert

På sine 19 Champions League-kamper for Red Bull Salzburg og Borussia Dortmund har Erling Braut Haaland levert 23 scoringer.

- Det er bare til å le av. Nå spiller Haaland også på et bedre lag med bedre servitører. Han ser utrolig bra ut, så man forventer jo nesten mål i hver eneste kamp, forteller V Sport-kommentator Eivind Bisgaard Sundet til Dagbladet.

Øyvind Alsaker tror også jærbuen kan opprettholde målsnittet.

- Det er vanskelig å svare at Haaland ikke skal klare det. Han har allerede levert i Premier League for City, så selvfølgelig kan det fortsette i Champions League, sier Alsaker til Dagbladet.

Ingen enkel motstander

TILBAKEBLIKK: Erling Braut Haalands feiring ble rettet mot Bono. Foto: Shutterstock
TILBAKEBLIKK: Erling Braut Haalands feiring ble rettet mot Bono. Foto: Shutterstock Vis mer

Tirsdag kveld møter Manchester City et Sevilla-mannskap som har fått en marerittstart på sesongen. Etter de fire første kampene i La Liga står Julen Lopeteguis mannskap med ett fattig poeng.

- City er et mye bedre lag og soleklare favoritter, men en bortekamp i Sevilla er ingen enkel oppgave. De har en imponerende historie i Europa og har gode spillere i stallen, men avstanden opp til City er stor, mener Alsaker.

Bisgaard Sundet påpeker at Sevilla har mistet sine to beste midtstoppere. I sommer forlot både Jules Koundé (Barcelona) og Diego Carlos (Aston Villa) Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.

- Det er liten tvil om at Sevilla er svekket, men de har også hentet inn Isco, Alex Telles og Tanguy Nianzou.

På sine to kamper mot Sevilla har den norske spissen fem målpoeng. Det ble også litt småkrangling med spanjolenes målvakt sist nordmannen møtte Sevilla.

- Han fikk jo et straffespark som Bono reddet og målvakten ropte etter Haaland, men situasjonen var langt fra over. VAR kom på banen og dømte ny straffe til Dortmund, som Haaland satte i mål. Da fikk Bono smake sin egen medisin, forklarer Bisgaard Sundet.

MØTER GAMLEKLUBBEN: Erling Braut Haaland og Manuel Akanji har en fortid i Dortmund. Foto: Reuters
MØTER GAMLEKLUBBEN: Erling Braut Haaland og Manuel Akanji har en fortid i Dortmund. Foto: Reuters Vis mer

I Manchester Citys Champions League-gruppe finner vi også København og Borussia Dortmund. Manchester City-trioen İlkay Gündoğan, Manuel Akanji og Erling Braut Haaland har alle ei fortid i den tyske storklubben.

- Det blir en spesiell kamp for Akanji, Gündoğan og Haaland. Det er likevel liten tvil om hvem som er den store favoritten. Selv om Dortmund ligger høyt på Bundesliga-tabellen, har de sett svake ut og laget er veldig ustabilt, forteller Bisgaard Sundet.

- Vanvittig bra

Alsaker har som mange latt seg imponere av Haalands prestasjoner i Premier League.

- Det har sett helt vanvittig bra ut og han gir City en ny dimensjon offensivt. Haalands bevegelser i boks er helt geniale, mener Alsaker.

Bisgaard Sundet har fulgt Haaland hele veien og kommentert kamper fra spissens opphold i Østerrike, Tyskland og England.

- Det morsomste er at Haaland bare blir bedre og bedre. Det er helt spesielt. Haalands sesongstart har vært veldig bra og han leverer mål på bestilling, men det verste er at det nesten er som forventet, forteller V Sport-kommentatoren.

HERJER: Erling Braut Haaland briljerte mot Nottingham Forest og scoret hat trick i første omgang 31. august. Vis mer

Elleve målpoeng er fasiten etter den norske spissens seks første Premier League-kamper.

- Han har tilpasset seg Premier League og Guardiolas spillestil i rekordfart. Du må være mentalt sterk for å levere det han gjør, mener Bisgaard Sundet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer