- Til å spy av

BORISOV (Dagbladet): Hviterussland U21 - Norge U21 1-0. - Når du er så sliten at du ikke orker å stå på beina blir det tungt, sier trener Per-Mathias Høgmo. - Jeg spyr heller enn å gi opp, sier Monaco-proff John Arne Riise.

Og for å si det som det var - han var ikke langt unna. For da Hviterusslands teknikere la inn vinnergiret utover i andre omgang stoppet Norge opp.

Beina skalv

Derfor var vinnermålet 16 minutter før slutt uunngåelig.

- Da jeg trodde det nærmet seg slutten, spurte jeg dommeren hvor lenge det var igjen, sier John Arne Riise. - Han svarte tolv minutter. Og da skalv beina mine. Vi var utkjørte alle mann.

Per-Mathias Høgmo forklarer kollapsen med at Tippeligaoppkjøringa hjemme i Norge har gjort spillerne stinne av trening. De er slitne og har ikke overskudd. Og John Arne Riise kjøper den, men legger til for egen regning:

- Spillestilen er for slitsom. Vi må prøve å roe oss ned innimellom og spille fotball.

Fordi:

- Vi klinker bare ballen fram, sier Monaco-proffen. - Og så kommer den tilbake. Og så blir det sånn - opp og ned, opp og ned. Vi kan ikke gå utpå der og bare tenke overganger.

Lovende framtid

To store sjanser ved Branns Alex Valencia og Rosenborgs Christer George kunne gitt Norge ledelsen før pause. Da det ikke gikk handlet alt om hvor god Espen Johnsen var mellom stengene. Og Rosenborgs nye keeperkjøp begrenset nederlaget i kulda.

Til slutt beviste han sin lovende framtid gjennom å redde et straffespark.

TAP IGJEN: Hviterussland jubler etter sin 1-0-scoring. Norges John Arne Riise er oppgitt og sliten.