«Til å være fotballinvalid var Tore P.veldig god»

Snart halvannet år etter at han ble erklært fotballinvalid er Tore Pedersen (32) fortsatt i stand til å stoppe hvem det skulle være.

Mandag skrev den tidligere fotballproffen kontrakt med 2. divisjonslaget Fredrikstad - og i går stanset forsvarsspilleren alle sjansene til et reservepreget Vålerenga i Oslo-klubbens siste test foran søndagens seriestart mot Bodø/Glimt.

- Til å være fotballinvalid var Tore veldig god. Han berget Fredrikstad mange ganger i denne kampen, skryter VIF-trener - og tidligere lagkamerat på landslaget - Kjetil Rekdal.

Toårskontrakt

Østfoldingen med fortid i LSK, Fredrikstad, IFK Göteborg, Brann, Oldham, Sanfrecce Hiroshima, St. Pauli, Blackburn, Eintracht Frankfurt og Wimbledon spilte sin siste av 44 landskamper 5. juni 1999, mot Albania. Kneskaden som tvang ham til å kutte ut profflivet i Wimbledon for halvannet år siden, er nå leget. Kuren var enkel: Hvile. Det fikk han ikke i London-klubben.

Tidligere landslagslege Trygve Kase ga imidlertid Pedersen andre forhåpninger.

- Får du nok hvile, vil du bli helt bra igjen.

Det har han fått, og mandag skrev han toårskontrakt med gamleklubben Fredrikstad - til tross for at han hadde stående tilbud fra Arne Erlandsens Lillestrøm.

- Jeg ble veldig smigret av interessen fra Lillestrøm. Men jeg orket ikke å pendle og heller ikke flytte. I tillegg er det litt på gang i Fredrikstad, sier Tore André Pedersen til Dagbladet.

Knut Torbjørn Eggen har overtatt den gamle fotballstorheten fra plankebyen. Den suksessrike forretningsmannen Terje Høili er inne som en av klubbens tyngste sponsorer, og var avgjørende for at Pedersen valgte Fredrikstad.

- Hyggelig

- Det er jo hyggelig for foreldre og søsken å få se meg spille litt fotball i hjembyen. De har jo bare sett meg på landslaget - på TV - tidligere, smiler 32-åringen. Når han nå først har gjort comeback, så legger han lista høyt på egne vegne.

- Jeg håper å vise at jeg har litt igjen, sier Pedersen. Han skal også jobbe litt for agent Rune Hauge. NB! Før kampen i går spilte Tore golf mot Kjetil Rekdal. Pedersen vant den duellen også.

PÅ BANEN IGJEN: - Jeg håper å vise at jeg har litt igjen. Det er jo derfor jeg holder på, sier Fredrikstad-spiller Tore Pedersen.