KRAFTVENSTRE: Rafael Nadal har startet jakten på sin første US Open-tittel. Foto: SCANPIX/AP/Charles Krupa
KRAFTVENSTRE: Rafael Nadal har startet jakten på sin første US Open-tittel. Foto: SCANPIX/AP/Charles KrupaVis mer

Til andre runde i 210 km/t

Rafael Nadal jakter sin første US Open-tittel.

||| En US Open-tittel mangler fortsatt i trofésamlingen til Rafael Nadal. Tirsdag startet verdenseneren jakten med seier i 1. runde.

Nadal fikk til tider god matching fra russiske Teymuraz Gabasjvili, men tok seg videre til 2. runde med 7-6 (7-4), 7-6 (7-4), 6-3. Spanjolen imponerte med sine knallharde server, den ene ble målt til 210 km/t, og leverte sju serveess.

- Jeg vet at jeg hvis jeg skal ha muligheter til å vinne her, så må jeg serve veldig, veldig bra. Det er en av de tingene jeg konsentrerer meg om, sa Nadal.

- Serven er ikke mitt beste slag, men jeg prøver alltid å forbedre meg, og det er hele tiden det jeg jobber med, fortalte verdenseneren.

Tennisesset har vunnet Roland-Garros fem ganger, Wimbledon to ganger og Australian Open én gang, men har aldri lyktes på hardcourten i New York. Dersom han går til topps i US Open, blir han bare den sjuende spilleren i historien som klarer å vinne alle de fire Grand Slam-turneringene. Gjør han det i år, blir 24-åringen også den yngste spilleren som har klart det.

Tredjeseedede Novak Djokovic er også klar for 2. runde. Serberen vant 6-3, 3-6, 2-6, 7-5, 6-3 over landsmannen Viktor Troicki.

(NTB)