Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Til angrep etter sparkingen av Erlandsen

- Feil, sier TV 2-ekspert og Lillestrøm-profil Ivar Hoff til Dagbladet.

KRITISK: TV 2-ekspert Ivar Hoff (til venstre) mener sparkingen av Arne Erlandsen burde vært unngått. Foto: TV 2 og NTB scanpix
KRITISK: TV 2-ekspert Ivar Hoff (til venstre) mener sparkingen av Arne Erlandsen burde vært unngått. Foto: TV 2 og NTB scanpix Vis mer

Lillestrøm har satt i gang en prosess der de vil kvitte seg med trener Arne Erlandsen (58). Det går fram av opplysninger på klubbens nettside i dag.

Nyheten kommer etter en svak sesong der laget ligger på 13. plass med 13 poeng. Ned til direkte nedrykk er det to poeng.

TV 2-ekspert Ivar Hoff (70) - som har ei fortid i klubben og et stort hjerte for alt som skjer på Åråsen - reagerer på at Erlandsen blir sparket.

- Reint sportslig er denne sesongen ganske lik den i fjor. Det medførte at Erlandsen fikk ny kontrakt for bare to måneder siden. Jeg kan ikke se at det har skjedd noe dramatisk sportslig på disse to månedene, påpeker Hoff.

- Har mistet tillit

Snøballen begynte for alvor å rulle søndag kveld. I timene etter 2-2 mot Haugesund publiserte sportsleder i Romerikes Blad, Morten Svesengen, en kommentar om at Erlandsen har «mistet all tillit».

- Dette er en situasjon som har bygd seg opp over tid, men har eskalert de siste par månedene, skrev Svesengen.

Under 48 timer seinere er det klart at Erlandsens dager som trener er talte. Han kom tilbake til Lillestrøm i 2016, og ble cupmester med klubben så seint som i fjor høst.

- Jeg som alle andre er skuffet over at klubben ligger utsatt til, sier Hoff.

- Samtidig er klubben klar for kvartfinale i cupen mot Bryne. Lillestrøm slo Brann i fjerde runde, og kvartfinalen mot Bryne blir «walkover». Jeg kan sånn sett ikke se at det er noen sportslige grunner til at Erlandsen må gå.

Uakseptabel oppførsel

I sin kommentar skriver Svesengen at spillerne er misfornøyde med innholdet på treningene og mangel på vilje fra treneren til å presse motstanderen høyt i enkelte kamper.

- Over tid har dette, sammen med det mange spillere mener er uakseptabel oppførsel fra trenerens side, ført til at tilliten er tynnslitt mellom spillergruppa og hovedtreneren, konkluderer sportslederen.

Hoff erkjenner at han skjønte lite da han leste kommentaren. Ikke minst tidspunktet den kom på, bare timer etter et godt resultat mot Haugesund.

PÅ GULLSTOL: Arne Erlandsen tok cupgull med Lillestrøm så seint som i desember. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
PÅ GULLSTOL: Arne Erlandsen tok cupgull med Lillestrøm så seint som i desember. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Sammen med Finn Bjerk og Gunnar Falkum har Hoff skrevet et leserinnlegg i Romerikes Blad i dag. Der lurer de på om Svesengen har en egen agenda for å skrive som han gjorde.

Leserinnlegget ble forfattet før det ble kjent at Erlandsen faktisk er på vei ut. Trioen skriver:

- Vi kjenner ikke til hva som foregår i korridorene på Åråsen, men dersom dette stemmer (at Erlandsen har mistet tillit), så finner vi det merkelig at ingen har stått fram med all denne mistilliten. Enda merkeligere er det at sportsredaktør Svesengen likevel setter seg i førersetet og målbærer mangelen på tillit uten at noen, verken i styret, støtteapparatet eller spillergruppen har stått fram. I god tabloid tradisjon kjører han derimot på med synsing ved bruk av anonyme kilder.

I dag viser det seg likevel at det ikke var røyk uten ild.

- Jeg skjønte hvordan det lå an etter et styremøte i går. Styreformannen svarte «ingen kommentar». Det samme gjorde daglig leder, forteller Hoff.

Uforstående

Han stiller seg uforstående til at styret går til det skritt som det gjør. Svesengen påpeker at det ikke bare er sportslige resultater som gjør at Erlandsen må ut.

- Hans generelle atferd og vekslende humør skal etter hvert ha blitt et problem, hevder han.

Hoff sier:

- Alle som kjenner Arne vet at han kan veksle litt i humøret. Dette bør ikke komme overraskende på noen. Det må ha skjedd et eller annet.

Dagens Lillestrøm-trening ble ledet av assistent Arild Sundgot.

- Hvem bør komme inn og snu skuta nå?

- Det vil jeg ikke spekulere i. Men det handler ikke om å snu noe. Det handler om å gjøre det beste ut av mannskapet som du har. Det mener jeg Arne er den rette mannen til, erklærer Hoff.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Erlandsen tirsdag ettermiddag.