- Til den prisen kan Arsenal ha gjort et røverkjøp

Oliver Giroud hevdes å være klar for London-klubben.

ARSENAL-KLAR? Oliver Giroud ryktes å være klar for Arsenal. Han skal angivelig koste London-klubben rundt 90 millioner kroner. Foto: AFP Photo /  Franck Fife / NTB Scanpix
ARSENAL-KLAR? Oliver Giroud ryktes å være klar for Arsenal. Han skal angivelig koste London-klubben rundt 90 millioner kroner. Foto: AFP Photo / Franck Fife / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Franske Oliver Giroud meldes av blant annet L'Equipe og Daily Mail å være klar for Arsenal.

25-åringen hamret inn 21 mål for Ligue 1-vinner Montpellier forrige sesong, og det har gjort Arsene Wenger oppmerksom på den tidligere Tours- og Grenoble-spilleren. Ifølge L'Equipe signerer Giroud etter EM-sluttspillet, og overgangssummen være på omtrent 12 millioner euro, altså omtrent 90 millioner kroner.

- Hvis det stemmer at han er solgt, til den prisen, vil jeg si at Arsenal kan ha gjort et røverkjøp, sier Viasats Ligue 1-kommentator Paul Thomas Clay til Dagbladet.

Robust spiss Den norske Ligue 1-siden franskfotball.com skriver at Giroud er «en skikkelig robust targetspiss» som er god med begge bein, selv om han helst bruker venstrefoten. Nettstedet beskriver også den 192 cm høye spissen som veldig duell- og avslutnings-smart.

- Han er ikke lynhurtig, men veldig smart. Det er veldig vanskelig å ta ballen fra ham, og så er han veldig sterk i lufta. Jeg tror - uten å ha tallene foran meg - at han var den som vant flest hodedueller i Ligue 1 forrige sesong, sier Clay.

- Hvordan tror du han vil gjøre det i Premier League?

- Det er fryktelig vanskelig å vurdere hvordan en spiller vil gjøre det når han skifter fra en type fotball til en annen. Det er generelt mer fysisk i Premier League, og det er også høyere tempo. Men som sagt, Arsenal kan ha gjort et røverkjøp, sier Viasat-kommentatoren.

Chamakh-fiasko Arsenals forrige spisskjøp fra fransk fotball, Marouane Chamakh, har ikke vært noen suksess. Marokkaneren begynte riktignok bra i London-klubben, men har siden fått færre og færre muligheter, og har heller ikke imponert de få gangene han har fått muligheten.

SPISSKJØP: Arsenal-manager har trolig kjøpt Oliver Giroud fra Montpellier. Foto: AFP Photo / Ian Kington / NTB Scanpix
SPISSKJØP: Arsenal-manager har trolig kjøpt Oliver Giroud fra Montpellier. Foto: AFP Photo / Ian Kington / NTB Scanpix Vis mer

- Chamakh var god fra veldig tidlig alder, og har nok et større ego. Giroud har jobba knallhardt lenge for å komme dit han er nå. Han har blomstra sent, og det er først de to siste årene han har blitt lagt merke til i Frankrike. Han er ikke noe naturtalent, men har jobba ekstremt hardt for å komme dit han er nå. Han har en fantastisk innstilling, sier Clay.

Giroud er i øyeblikket med den franske EM-troppen i Polen og Ukraina, men har ikke fått spilletid av Laurent Blanc ennå.

- Det er Benzema sin posisjon, og han er nok hakket hvassere enn Giroud. Samtidig er det først i år at han (Giroud) har slått gjennom, og han har ikke markert seg veldig på landslaget ennå, sier Clay til Dagbladet.