Til E-cup på studielån

For tre uker siden reiste fire av jentene på hockeylandslaget til Sverige for å prøve lykken. Helene Martinsen vil vinne europacupen på studielån.

- Målet mitt er å vinne SM-gull og E-cupen med Mälarhöjden/Bredäng. Det tror jeg vi kommer til å klare, sier Helene Martinsen (19) til Dagbladet.

19. august reiste TIK-jenta til Stockholm sammen med landslagsvenninna Line Bialik Øien (18, Vålerenga) for å kombinere studier og spill for det svenske mesterlaget.

Knalldebut

Samtidig dro landslagsmålvakt Christine Smestad (18, Jutul) og Marte Carlsson (22, Sparta) til Gävle for å utvikle seg videre i Brynäs. Mälarhöjden/Bredäng vant SM forrige sesong, har sju landslagsspillere og er Sveriges beste hockeylag på kvinnesida. Helene og Line slo til umiddelbart i den nye klubbdrakta, og sto bak 16 av 20 mål i den første treningskampen mot Segeltorp (seier 20- 0). 

- Det var litt av en debut. Line hadde seks mål og to assists, jeg lagde fem mål og la tre målgivende pasninger.

- Serien starter i begynnelsen av oktober, de første E-cupkampene går i Budapest 14. til 16. oktober. Det gleder vi oss til, sier Helene Martinsen.

De best betalte hockeygutta i Sverige tjener et par millioner kroner i sesongen. Jentene, som heller ikke spiller inn så mange kronene i klubbkassene rundt omkring, tjener ikke fem øre på hockeyen.

USA neste?

- Vi får ingen penger av klubben, men har gratis hockeyutstyr. Selv lever jeg på studielån, men klager ikke. Det er jo dette jeg vil, sier Helene Martinsen. Målet hennes er å spille collegehockey i USA.

 MÅLJEGERE:  Helene Martinsen (til høyre) og Line Bialik Øien fikk en knalldebut for det svenske mesterlaget Mälarhöjden/Bredäng. I den første treningskampen sto de bak 16 av de 20 målene laget scoret. Foto: Marte Carlsson
MÅLJEGERE: Helene Martinsen (til høyre) og Line Bialik Øien fikk en knalldebut for det svenske mesterlaget Mälarhöjden/Bredäng. I den første treningskampen sto de bak 16 av de 20 målene laget scoret. Foto: Marte Carlsson Vis mer

- Jeg fikk tilbud fra New York i fjor, og håper det blir noe av. Når ettårskontrakten i Sverige går ut, satser jeg på fire års collegehockey i USA. Det er også det største jeg kan oppnå som hockeyjente, sier Helene Martinsen.

- Bedre utvikling

Jon Haukeland, sportssjef i Norges Ishockeyforbund, mener de fire Sverige-farerne vil få en bedre utvikling enn de ville fått i Norge. - Først og fremst grunnet matchingen, men også gjennom den daglige treningen, sier Haukeland.