«Til EM for å vinne»

I dag spiller England sin sist treningskamp borte mot Malta før EM-alvoret staret den 12.juni mot Portugal.

  • Lørdag 17. juni mot Tyskland
  • Tirsdag 20. juni mot Romania

- Vi reiser over til Belgia og Nederland for å vinne, det er det jeg er ansatt for å få til med dette laget. De siste kampene har vært positive for oss, sa Keegan. Han tenker spesielt på resultatene mot Argentina (uavgjort), Brasil (uavgjort) og Ukraina (seier).

Kevins 22 utvalgte menn som skal forsøke å bringe England til finalen den 2. juli i Rotterdam er:

KEEPERE:

DAVID SEAMAN (Arsenal) : Veteran. Ikke et like sikkert førstevalg som før, men det var Seaman som på en måte fikk England til EM. Fantomredning mot Skottland i den siste ekstrakampen.

NIGEL MARTYN (Leeds): Utrolig bra sesong hos Leeds, kan gjøre håpløse tabber. Var stor mot Ukraina onsdag.

RICHARD WRIGHT (Ipswich): En keeper for framtida med sine 22 år. Har vært stabil hos nyopprykkede Ipswich. Reddet avgjørende straffe i opprykksfinalen.

FORSVAR:

PHIL NEVILLE (Man. Utd): En av Keegans favoritter. Sliter med å få fast plass hos arbeidsgiver United.

GARY NEVILLE (Man. Utd): Har gjort tabber i store oppgjør for United, men han er Keegans mann. Den eneste reine høyrebacken i troppen.

GARETH BARRY (Aston Villa) : Unggutt som overraskende nok kom med for skadde Jason Wilcox. Kan brukes på flere plasser.

TONY ADAMS (Arsenal): En eldre klippe, mye skadet denne sesong. Adams skadefri er soliditet bakerst. Erfaring er hans mellomnavn

MARTIN KEOWN (Arsenal) : Nok en solid Gunners-stopper. Også en stamgjest i de bakre engelske rekker de siste åra.

GARETH SOUTHGATE (Aston Villa): Denne mannen gir alt. Mesterskapserfaring.

SOL CAMPBELL (Tottenham): Slo igjennom internasjonalt under VM i Frankrike, har surret noe denne sesongen. Kan brukes sentralt i midten og som back.

MIDTBANE

DAVID BECKHAM (Man. Utd): Han skal nå vise at han er en av verdens beste på høyre kant, frisparkekspert og en pasningslegger av rang. Kan bli en av EMs profiler.

NICK BARMBY (Everton): Nok en liten overraskelse. Barmby er teknikeren som Keegan liker. Nick kan brukes overalt på midten. Målfarlig også.

STEVEN GERRARD (Liverpool): Ungutt med et voldsomt potensial, viste fram talentet mot Ukraina. En 20-åring Keegan vil satse på i framtida.

PAUL SCHOLES (Man. Utd): Playmaker og målfarlig Evner å avgjøre kamper på egen hånd. PAUL INCE (M.boro): Gammel sliter, spiller med hjerte, hode, bein og armer. Englands Leo.

DENNIS WISE (Chelsea): Også en Leo-type, har vært Chelseas beste denne sesongen.

STEVE McMANAMAN (Real Madrid): Usikker lenge, men overbeviste Keegan i Champions League-finalen. Tiltenkt en frirolle i Keegans offensive system.

ANGREP:

ALAN SHEARER (Newcastle): Etter EM vil ikke Shearer spille mer landslagsfotball. Var stor under EM på hjemmebane i 1996. De fleste EM-forsvarere frykter denne spissen. Englands kaptein.

MICHAEL OWEN (Liverpool): Vært skadet lenge, viste brasseklasse mot Brasil. Fortsatt bare 20 år.

EMILE HESKEY (Liverpool): Fikk gjennombruddet på landslaget mot Argentina. Stor og sterk, men mangler grooven foran mål. Kan komme under EM.

ROBBIE FOWLER (Liverpool): Også en skadegutt fra Liverpool, men friskmeldt nå. Og da er Robbie farligere enn de fleste. Mangler kamptrening.

KEVIN PHILLIPS (Sunderland): Feide inn 30 mål for Sunderland som var hans første i Premier League. Keegan kan ikke la en sånn spiller se EM på pub.