Til EM med VM i blikket

Andreas Lund, Daniel Berg Hestad og Vegard Heggem har alle et lite håp om å sikre seg en plass i VM-troppen via godt spill for U23-landslaget under EM i Romania. I dag reiste trioen til EM med VM i blikket.

- Jeg tenker mest på å bli helt skadefri, men innrømmer at jeg har fundert litt på VM også. Ettersom jeg har vært i bildet tidligere, håper jeg selvfølgelig i det lengste, sier en kampsugen Vegard Heggem (22). Heggem er utestengt fra kvartfinalen mot

Sverige søndag, men friskmeldte seg selv torsdag og reiser med til mesterskapet selv om U-landslagstrener Nils Johan Semb ikke regner med at han får brukt Heggem i det hele tatt.

Hestad tviler

- Jeg tenker minimalt på VM, EM er viktigst nå. Kampen om en plass i A-troppen er knallhard. Det er ikke sikkert jeg tok godt nok vare på den sjansen jeg fikk tidligere i år, sier Daniel Berg Hestad (22) som i likhet med Heggem har én opptreden for

A-landslaget.

- Mine sjanser til å få tur til VM er nok minimale, men jeg har et lite håp. Hvis jeg ikke hadde ambisjoner, kunne jeg like godt sluttet med dette her, sier Andreas Lund som har vært farlig god i de første seriekampene.

23-åringen kan bli Egil Olsens VM-joker, og ligger nok et hestehode foran de to andre etter en flott vårsesong.

- Jeg tar ferie på Sørlandet etter EM, men hvis Drillo skulle ringe ser jeg på det som en kjempebonus. Da ryker ferien, garantert, forteller Lund som har kjempet hardt for å komme tilbake på toppnivå etter sitt lange skadeavbrekk.

Den tøffeste utfordreren til Lund, John Carew fra Vålerenga, er ute med sykdom. Steffen Iversen er tilbake, men skal man dømme etter treningene før avreise spiller Tottenham-proffen trolig indreløper eller flanke.

- Kampen om plassene på midten og i angrep er tøffest, bakover på banen er vi ikke like godt dekket, mener Semb som synes Sverige er et av de vanskeligste lagene Norge kunne møte. Norge slo Sverige 1-0 i fjor, men svenskene har forsterket laget siden.

(NTB)