Real Madrid - Manchester City

Til finale: - Ubegripelig

Real Madrid leverte nok en vanvittig snuoperasjon og er klare for Champions League-finale. For Manchester City ble det et nytt mareritt i turneringen.

HELTEN: Rodrygo scoret to ganger på overtid og snudde kampen fullstendig på hodet. Foto: Reuters.
HELTEN: Rodrygo scoret to ganger på overtid og snudde kampen fullstendig på hodet. Foto: Reuters. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Real Madrid - Manchester City 3-1 e.e.o. (6-5 i sammendraget)

Real Madrid er klare for Champions League-finale etter et vanvittig drama på Santiago Bernabéu.

Rodrygo og Karim Benzema sørget for Real Madrids utrolig snuoperasjon og sikret en plass i finalen i Paris. Der venter Liverpool.

- Det er ubegripelig. Det er nytt uvirkelig comeback av dette laget, utbrøt TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter kampslutt.

Selv Real Madrid sliter med å forklare hvordan de klarte det.

- Det som skjedde i kveld skjedde også mot Chelsea, men det er veldig vanskelig å si hvorfor. Det er den enorme historien til denne klubben som hjelper oss å fortsette når ting ser tapt ut, sier Real Madrid-sjef Carlo Ancelotti til engelske BT Sports.

- Det er vanskelig å forklare. Det var et utrolig øyeblikk, sier Real Madrid-keeper Thibaut Courtois til TV 2 etter kampen.

SCORET IGJEN: Karim Benzema ble matchvinner fra straffemerket. Foto: Reuters/NTB
SCORET IGJEN: Karim Benzema ble matchvinner fra straffemerket. Foto: Reuters/NTB Vis mer

Slaktes

- Vi var nære, vi var nære, men vi klarte det ikke. Så enkelt er det, sier City-sjef Pep Guardiola til BT Sport etter kampen.

- Fotball er uforutsigbart, og noen ganger må man akseptere det. Nå trenger vi tid til å kommer over det, komme hjem, og så har vi fire kamper igjen, fortsetter Guardiola.

For han og Manchester City ble det et nytt Champions League-mareritt.

- Nederlaget lyser i øynene til Pep Guardiola. Hans drøm ble smadret på spektakulært vis, utbrøt kommentator Alsaker etter kampslutt.

- Det er et mareritt for han, fulgte ekspertkommentator Jesper Mathisen opp med.

SKUFFET: City-sjef Pep Guardiola. Foto: Reuters/NTB
SKUFFET: City-sjef Pep Guardiola. Foto: Reuters/NTB Vis mer

Etter kampen får Guardiola hard kritikk av ekspertene. Han har aldri klart å vinne Champions League med Manchester City.

- Kritikken som kommer nå kommer til å være knallhard. Han kommer til å stå opp, men dette er en grisesmell, sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt ette kampen.

- Guardiola og Manchester City vil føle at det ligger en forbannelse over dem i Champions League, skriver ESPN-skribent Mark Ogden.

- Det er 11 år siden Guardiola vant Champions League til tross for å ha brukt milliarder, men noen vil fortsatt si at han er et geni, skriver fotballekspert Stan Collymore på Twitter.

- Så resignerte ut

Med bare minutter igjen av ordinær tid var det ikke mange som så for seg en Champions League-finale med Real Madrid i år.

For med drøyt 20 minutter igjen trodde mange at avgjørelsen falt på Santiago Bernabéu. Manchester City traff blink med en kontring for første gang i kampen og ballen endte hos Bernardo Silva.

Han sendte ballen ut til Riyad Mahrez som dunket inn 1-0 og økte ledelsen i sammendraget til 5-3.

- Real Madrid ser resignerte ut, sa ekspertkommentator Jesper Mathisen etter Citys scoring.

SCORET: Riyad Mahrez sendte City opp i en komfortabel 5-3-ledelse. Foto: Reuters/NTB
SCORET: Riyad Mahrez sendte City opp i en komfortabel 5-3-ledelse. Foto: Reuters/NTB Vis mer

Snuoperasjonen

Men så våknet gigantene fra Madrid på overtid.

Da tente Rodrygo først et skikkelig håp for hjemmelaget. Benzema lurte seg inn i bakrom og spilte ballen inn foran mål. Der kom Rodrygo og satte inn 1-1 i kampen.

Real trengte derimot ett mål til.

Det skulle komme bare minuttet seinere. Carvajal slo inn til Rodrygo som headet inn sitt andre for dagen. Dermed gikk det hele til ekstraomganger.

I ekstraomgangene gjorde Real snuoperasjonen komplett. Ruben Dias felte Benzema i Citys sekstenmeter og dommeren pekte på straffemerket. Han satte straffen selv i mål og plutselig sto det 6-5 i sammendraget.

- Det er flere enn oss som knapt tror det vi ser, sa Alsaker på direkten.

Flere mål ble det ikke og Real Madrid kunne juble for nok en Champions League-finale.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer