Til finalen i verdensserien

Ingrid Tørlen og Nila Håkedal herjer i Kristiansand.

Nila Håkedal og Ingrid Tørlen er klar for sin andre finale i verdensserien i sandvolleyball noensinne etter overbevisende spill i Kristiansand.

Og det attpåtil på Håkedals hjemmebane. Man må helt tilbake til 6. mai 2007 for å finne sist gang den norske duoen spilte seg til en finale i verdensserien. Den gang ble det tap mot kineserne Tian Ji/Wang i Kina. Nå er det Håkedal og Tørlen som har publikum i ryggen.

Semifinalen var dramatisk. Etter å ha overkjørt de østerrikske søstrene Schwaiger i første sett med 21-15 fikk jentene tøffere motstand i det neste, men Håkedal/Tørlen vant til slutt 25-23 og grafset til seg sin første finalebillett på over et år.

- De pleier aldri å gjøre feil, men i dag klarer vi å presse dem til å gjøre feil, sier Nila Håkedal til fvn.no.

- Så gøy!! utbryter Ingrid Tørlen.

Finalen spilles klokken 17.

PS! Kathrine Maaseide og Susanne Glesnes endte på femteplass i turneringen etter å ha tapt mot nettopp søstrene Schwaiger.

(NTB)

JAKTER HJEMMESEIER: Ingrid Tørlen og Nila Håkedal spiller i ettermiddag finale i Kristiansand. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX
JAKTER HJEMMESEIER: Ingrid Tørlen og Nila Håkedal spiller i ettermiddag finale i Kristiansand. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX Vis mer
Til finalen i verdensserien
HØY SELVTILLIT: Ingrid og Nila har stor selvtillit foran finalen.