Til Frankfurt for seks mill.

I dag skriver Jan Åge Fjørtoft (31) under for Eintracht Frankfurt. Avtalen har han forhandlet fram sjøl. - Jeg er godt fornøyd med den jobben agent Fjørtoft har gjort, sier Fjørtoft.

Ifølge sunnmøringen skal den tyske klubben betale om lag seks millioner kroner for å løse ham fra kontrakten med Barnsley halvannet år før tida.

Og hvis spiss-veteranen unngikk mareritt i natt, og hvis advokatvennen Gunnar Martin Kjenner ikke finner noen alvorlige juridiske mangler ved kontrakten agent Fjørtoft har jobbet fram, skriver Jan Åge autograf i dag.

Den gjør ham til Eintracht Frankfurt-spiller fram til 30. juni 2001.

- Jeg har aldri brukt agenter ved klubbskifte. Jeg liker å gjøre jobben selv. Det gir meg erfaringer som kan bli nyttige seinere i livet, sier Fjørtoft til Dagbladet.

Seks mill.

Denne uka har Fjørtoft forhandlet fram sine egne lønnsbetingelser. Men den holder han for seg sjøl.

- Det hele gikk veldig greit. De aksepterte kravene mine. Forhandlingene med kona var langt vanskeligere, sier Jan Åge.
For fotball-nomaden hadde lovt familien at Barnsley skulle være siste stopp på proffreisa.

- Etter mange år i søkelyset hadde jeg innstilt meg på en stille karriere-avslutning i engelsk 1. divisjon. Men tilbudet fra Bundesliga fikk sirkushesten i meg til å våkne. Men Marianne og jeg hadde lange diskusjoner før jeg dro til Tyskland for å forhandle, sier Fjørtoft.

Spiller fredag?

Allerede mandag skrev han under det såkalte b-skjemaet, som gjør at Eintracht Frankfurt kan bruke ham i Bundesliga-kampen mot Dortmund fredag.

Og Jan Åge Fjørtoft vet hvem som har største delen av æren for at han nå blir fotball-tysker:

- Tore Pedersen er grunnen til at jeg får denne muligheten. Han har stått på for å få meg over.