TIL går 20 millioner i minus

Publikum svikter på Alfheim.

TREKKER IKKE NOK FOLK: Færre enn budsjettert vil se Tromsø-spillere som 0Kayke Rodrigues og Ruben Yttergård Jenssen spille på Alfheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
TREKKER IKKE NOK FOLK: Færre enn budsjettert vil se Tromsø-spillere som 0Kayke Rodrigues og Ruben Yttergård Jenssen spille på Alfheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / ScanpixVis mer

|||Svikt i publikumsinntektene får mye av skylden for at Tromsø går mot et underskudd i år som er fire millioner kroner mer enn budsjettert.

Stig-Ove Sandnes som er direktør i Tromsø, sier til NRK at økonomien i klubben er krevende. Han kom til en klubb som var teknisk konkurs i fjor høst, men en aksjeemisjon på nærmere 40 millioner kroner berget klubben.

For å kunne opprettholde satsingen ble det budsjettert med et underskudd på 16 millioner kroner. Nå ser det ut som om det også sprekker, og underskuddet kommer til å ende på 20 millioner kroner.

- Vi må gå i balanse neste år, så prioriteten for alle i 2011 må være å komme oss ned på en bærekraftig økonomi, sier direktør Sandnes.

Han legger ikke skjul på at det arbeidet som gjøres med budsjettet i disse dager ikke er enkelt.

- Budsjettet skal vedtas i desember, og for å nå målsettingen om redusert lønnsnivå, vil det bli kuttet ytterligere i spillerlønningene. Det blir krevende og tøft, men vi må ta det taket for å komme oss i balanse, sier TIL-direktøren.

(NTB)