Til helga protesterer supportere i hele Norge

Samarbeider med resten av Supporter-Europa mot forbund, klubber, media og sponsorer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Fotballsupportere i hele Europa er lei av veien fotballen har begitt seg ut på. Til helga er det derfor planlagt store aksjoner i flere land - deriblant Norge.

De aller fleste supporterklubbene til lag i Tippeligaen har tegnet seg på lista over grupperinger som ikke liker utviklingen.

Den europeiske kampanjen har fått navnet Eurostand 2008, etter en liknende markering som ble gjennomført for ti år siden.

- Vi tror dette blir en storstilt aksjon. Vi løfter temaer som supporterklubbene lokalt jobber for hele tida opp på et nasjonalt og internasjonalt nivå, sier styremedlem Henk Ekerhovd i Norsk Supporterallianse (NSA) til Dagbladet.no.

Eurostand 2008 internasjonalt har plukket ut fem punkter de ønsker å kjempe for, mens NSA har kokt det ned til tre norske:

1. Ståplasser

Dette punktet var helt sentralt også i markeringen for ti år siden, men supporterne mener utviklingen har gått feil vei. Nye stadionanlegg er bygget uten ståplasser og på flere eldre anlegg har det blitt skrudd fast seter der supporterne tidligere sto. Ifølge Eurostand 2008 argumenterer fotballederne med at sittekravet handler om sikkerhet, men «sannheten er derimot at man ønsker mer kontrollerte og sittende tilskuere, enn aktive og stående fans».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer