Til himmels med islandsk fyrverkeri

LONDON (Dagbladet): Newcastle-Chelsea 1-2. Tore André Flo-erstatteren Eidur Gudjohnsen fikset i går to mål for Chelsea i toppkampen mot Newcastle og holder liv i gulldrømmen for gutta fra Londons vestkant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Eidur Gudjohnsen kom fra Bolton til Chelsea blant annet fordi Tore André Flo ikke var fornøyd med benken og ble solgt til Rangers. Chelsea-ledelsen angrer nok ikke på kjøpet av Eidur. Sammen med hollenderen Jimmy Floyd Hasselbaink er han i ferd med å bli en solid suksess for et sulteftret Chelsea.

Klubben har brukt eventyrlig mange pund spillere, men foreløpig uten at det har skaffet klubben de gjeveste trofeene.

Nå kan den blonde islendingen hjelpe Chelsea med å heise det blå flagget høyt igjen. Og i går gjorde han noe av jobben: To mål mot Newcastle, og gjenklang langt inn i murene på Stamford Bridge.

Super

Eidur var super i går. Han er en noe uortodoks spiss, nesten litt keitete, men han er teknisk og slu som få foran mål. Etter 35 minutter ordnet han London-ledelse.

- Gudjohnsen er en av Premier Leagues mest undervurderte spisser, sa George Best, som så toppkampen på St. James' Park, et stadion der stemningen kanskje er de n beste i hele det engelske ballriket.

Ligaens eldste manager, Bobby Robson (69), så at Alan Shearer reduserte to minutter etterpå.

Dette var Shearers sjette mål på seks hjemmekamper.

«Sir-tittel»

Samme Shearer mener for øvrig at Bobby Robson må sto på dronningens liste over de personene som må få tittelen «sir» ved årsskiftet.

Sir eller ikke sir, rett før pause ble det mer gøy fra nord, Gudjohhsen stakk fram støveltuppen på og Newcastle ble sjølsagt stresset.

Trykket på

Etter pause trykket Newcastle på, men Chelsea elsker å spille slike store kamper. Gjengen fra Stamford Bridge viste styrke bakover og ser ut til å mene alvor om å henge med i pokaljakten.

Newcastle med tap måtte se Arsenal ta over ligatoppen.

  • Førstkommende onsdag møtes Bobby Robsons menn Manchester United på Old Trafford. Et oppgjør som kan ende opp med åtte mål. Grunn til å glede seg.

Det skiller nå seks poeng mellom de seks klubbene i toppen av Premier League.

OH MY GUDJOHNSEN! Islandske Eidur Gudjohnsen puttet to baller i nota og ble hyllet av lagkamerater og fans.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer