Til kamp mot alkoholisme

I mars ble George Best (54) innbragt på sykehus med livstruende leverskader. Nå er en tørrlagt Best frontfigur i en ny kampanje for å skaffe penger til forskning på alkoholisme.

Den tidligere Manchester United-spilleren har kjempet en hard kamp mot flaska siden han la opp som fotballspiller i 1974. Klimaks var da han i våres ble innlagt på sykehus med livstruende leverskader.

- Leveren min var så godt som ødelagt. Jeg er heldig som er i live, sier Best til avisa The Guardian.

Foredragsrekke

Nå ønsker en tørrlagt Best å hjelpe andre i samme situasjon. 54-åringen skal holde en serie foredrag til inntekt for forskning på alkoholisme. Målet er å skaffe til veie 2 millioner kroner.

- Jeg er glad for at alkoholisme nå er annerkjent som en vanlig sykdom. Problemet angår utrolig mange, og kan ramme alle uansett sosial status, sier Best.

Med seg på foredragene får han professor Roger Williams - mannen som pleiet han etter kollapsen i våres.

- Håpet er at George gjennom sin åpenhet skal bryte ned en del fordommer om alkoholisme. I tillegg vil vi få inn penger til forskning, sier Williams.

Til Old Trafford

Hans første foredrag vil trolig bli holdt på Old Trafford neste vår. Fra United-hold er man positive til å støtte sin gamle stjernespiller.

- Vi har mottatt en forespørsel, og er positivt innstilt. Alt George er involvert i er viktig for oss, fordi han fortsatt har en høy stjerne blant fansen, sier en talsmann for klubben.

<B>TIL KAMP:</B> En tørrlagt George Best vil kjempe mot alkoholisme.