Til kamp mot fotballrasisme

UEFA bruker 13,7 millioner kroner på å kjempe mot rasisme i fotballen.

I går bestemte UEFA seg for å øke innsatsen mot rasisme på fotballbanen. Det europeiske fotballforbundet har satt 13,7 millioner kroner i et fond som skal brukes for å få has på fotballrasismen, og har samtidig bedt dommere og andre kampdelegater til å være ekstra på vakt mot rasisme på banen.

Beslutningen kommer knappe to uker etter at de engelske landslagsspillerne Sol Campbell, Ashley Cole og Emile Heskey ble utsatt for diskriminerende tilrop under hele EM-kvalifiseringskampen mot Makedonia.

- Som den siste hendelsen minner oss om, kan vi aldri slappe av i kampen mot rasisme. Vi vil slåss så lenge vi må, helt til vi er kvitt slikt i europeisk fotball, sier kommunikasjonsdirektør Mike Lee i UEFA i en pressemelding.

John Carew har selv opplevd rasisme på bortebane i den spanske ligaen, da han spilte for Valencia. Han ble svært trist da vennene Thierry Henry og Patrick Vieira fikk rasistiske tilrop fra Valencia-supportere i mars.

- Jeg måtte be om unnskyldning for det som skjedde. Jeg vil ikke ha slikt på fotballbanen eller andre steder i livet, sa Carew til Dagbladet etter episoden.