Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Til kamp mot utenlandske spillesteder

Norske spillere bruker mer enn 500 millioner kroner på utenlandske nettsteder, og Norsk Tipping taper 150 millioner kroner. - Vi er klare til å ta opp nettkampen før sommerferien, sier Tollef Imsdalen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

og SONJA HOLTERMAN

Han er ansvarlig for internettprosjektet i Norsk Tipping, og ser fram til at de skal komme med nett-tilbud til hele Norge.

- Tallene taler for seg sjøl - vi må inn på den samme arenaen, sier Imsdalen.

Må på nett

Og får støtte fra ei ekspertgruppe som har sett på det norske spillmarkedet. Konkurransen fra utenlandske spill har økt kraftig, og lederen for ekspertgruppa mener norske selskaper bør få konsesjon.

- For å forhindre at mer penger forsvinner til utlandet, må det komme norske spill på nettet, sier Atle Hamar, direktør i Lotteritilsynet.

Informasjonsdirektør Tore Elman Tangen forteller at Norsk Tipping har tapt nærmere 150 millioner kroner så langt på utenlandsk nettspill. Og syns det er på tide at Kulturdepartementet åpner for tipping på nett.

I dag bruker norske spillere nettsteder fra bl.a. England, USA, Østerrike, Danmark og Australia.

Ikke bare seriøst


- Jeg ville ikke lagt igjen mitt kontonummer på alle de utenlandske sidene, sier Hamar. - Kvalitet og sikkerhet er viktig for norske spillere.

- Ikke alle utenlandske aktører er like seriøse, og norske myndigheter bør vurdere å hindre bruken av disse, sier direktør Atle Hamar.

Dette er som musikk i Norsk Tippings ører.

- Det er viktig for oss å tette lekkasjen til utlandet, sier Tollef Imsdalen. - Skal vi klare det, må vi levere et godt og brukervennlig produkt.

2300 spillere er med i Norsk Tippings pilotprosjekt på nettet. Alle har ei elektronisk lommebok som er begrenset oppad til 1500 kroner. Begrensningen var en forutsetning fra Kulturdepartementet.

- Vi må ta hensyn til at dette er nytt for spillerne, og at folk kan komme til å trykke på en feil tast, sier Imsdalen. - Men du kan fylle opp den elektroniske lommeboka så ofte du vil.

21 milliarder


Hvis Tippeselskapet ikke klarer å ta tilbake noen av de 500 millionene som forsvinner ut, vil norsk idrett, kultur og forskning tape penger.

- Hvis vi klarer å levere et konkurransedyktig produkt på nett, vil spillerne vende tilbake, sier Tollef Imsdalen til Dagbladet. - Og da vil mindre penger forlate Norge.

PS!På det norske markedet for pengespill ble det i fjor omsatt for nesten 21 milliarder kroner brutto. Over fire milliarder kroner av inntektene fra pengespill gikk til idrett, kulturformål og humanitær virksomhet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!