TIL-keeperen byttet ut etter 26. min: - De kan skrive hva f ... de vil

Lekström byttet ut etter to blemmer.

• Start - Tromsø 3-1 (2-1)

(Dagbladet): Start kan takke keeper Håkon Opdal for att klubben fikk med seg tre poeng hjemme mot Tromsø.

Og gjestene fra nord må nok gi en stor del av skylden for tapet til keeper Benny Lekström - som ble byttet ut etter 26 minutter.

I ettermiddag sikret Start tre viktige poeng, da de tok sin andre seier for sesongen.

- Det er fælt å stå på sida, for fotball i Norge bølger. Når det blir 3-1 så er det fantastisk, dette trengte vi, sier Mons Ivar Mjelde.

- Det er bare å takke Håkon Opdal i dag, han gjør noen fantastiske redninger. Vi skal takke ham litt ekstra i dag, lover Start-treneren.

Corner er mål Andreas Hollingen sørget for å gi Start en best mulig start på kampen. På corner skrudde han like greit ballen inn i Tromsøs nettmasker via den bakerste stolpen.

KEEPERBYTTE:  Tromsøs keeper Benny Lekstrøm ble byttet ut med Pål Vestly Heigre under eliteseriekampen mellom Start og Tromsø på Sparebanken Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
KEEPERBYTTE: Tromsøs keeper Benny Lekstrøm ble byttet ut med Pål Vestly Heigre under eliteseriekampen mellom Start og Tromsø på Sparebanken Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

TIL-keeper Benny Lekström var etter dommeren sporenstreks for å få målet omgjort til frispark, men møtte ikke gehør hos dommer Trond Ivar Døvle.

- Det er en Start-spiller som holder meg i armen. Det er et klart frispark til meg, og det er pissdårlig at dommeren ikke ser det, sier Lekström til iTromsø.

Tromsø fikk en scoring annullert for offisde rett etter et kvarters spill. Pasninga gjennom fra Gjermund Åsen til Mikael Ingebrigtsen kom for seint, og dommeren blåste korrekt av for offside.

Byttet ut keeperen Trener Steinar Nilsen var nok ikke altfor imponert over innsatsen til Benny Lekström i Tromsø-buret da Start gikk opp i 1-0-ledelse. Og verre skulle det bli for svensken.

En lang ball inn mot Lekström overlater to Tromsø-forsvarere til keeperen å plukke, men ut fra intet dukket Matthias Vilhjalmsson opp og snappet ballen rett foran klypene på Lekström. Dermed var målet helt åpent, og ballen kunne trygt plasseres i nettmaskene til 2-0 for hjemmelaget.

Vel åtte minutter etter den store keeperblemma var Steinar Nilsens tålmodighet over, og Benny Lekström ble byttet ut til fordel for reservekeeper Pål Vestly Heigre.

Keeper Benny Lekström hevder overfor iTromsø at han ikke bryr seg noe om hva hans kritikere skriver, deriblant på Twitter.

- Jeg skal ikke høre på det. De kan skrive hva f ... de vil, sier Lekström om kritikken.

Etter Starts 2-0-scoring var det Tromsø som overtok initiativet i kampen, og i det 31. minutt fikk gjestene fra nord uttelling.

TIL-redusering Mikael Ingebrigtsen fikk tredd gjennom til Zdenek Ondrásek, som fikk plassert ballen i nettmaskene bak Håkon Opdal - til 2-1.

Start-trener Mons Ivar Mjelde kunne forøvrig takke Håkon Opdal for at Start kunne gå til pause med en ledelse - for Tromsø hadde nok av sjanser, men 32 år gamle Opdal viste at han kan varte opp med kjemperedninger.

Andre omgang bød ikke på det samme tempo og intensiteten som de første 45 minuttene inneholdt. Tromsø fortsatte å ha et grep om kampen, og kom til de største sjansene - men fikk ingen uttelling.

Ajer-scoring Mikael Ingebrigtsen hadde en ypperlig sjanse til å utlikne for gjestene i det 62. minutt da han ble alene med Opdal, men satte ballen til side for mål.

Vel ti minutter senere gjorde Håkon Opdal sin tredje megaredning for ettermiddagen. Igjen var det Mikael Ingebrigtsen som fikk skyte helt upresset på Start-keeperen, men 32-åringen vartet opp med nok en viktig redning for sørlendingene.

Ingebrigtsen fikk ytterligere et forsøk før dommeren blåste av på Sør Arena, men det ville seg ikke for Tromsø-spilleren.

Derimot lykkes 17 år gamle Kristoffer Ajer bedre i motsatt ende - og scoret i sin andre kamp på rad - og fastsatte sluttresultatet til 3-1.

Dermed ble poengene værende i Kristiansand, noe ufortjent - og mye takket være begge lags keepere.

- Det fungerte veldig godt i dag, jeg er i veldig god form, og det var godt å få vist det i dag, sier mannen som velfortjent ble kåret til Starts beste spiller i ettermiddag, Håkon Opdal.

REDUSERING: Zdenek Ondrásek satte inn reduseringa for Tromsø - men til liten nytte. Foto: Digitalsport
REDUSERING: Zdenek Ondrásek satte inn reduseringa for Tromsø - men til liten nytte. Foto: Digitalsport Vis mer