Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Til kvarten etter dobbel Axel

KONGSVINGER (Dagbladet): Kongsvinger - Stabæk 1- 3 e.e.o. To ganger Axel Kolle i ekstraomgangene sendte Stabæk gjennom fjerde cuprunde. Nå ønsker de seg alt annet enn kvartfinale-marerittet Bodø/Glimt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to siste sesongene har Bærumsklubbens godt profilerte Ullevaal-drøm blitt knust av Bodø/Glimt i kvarten. I år vil Stabæk minst ett steg videre. Derfor vet de godt hvilket lag som står nederst på ønskelista når fotballforbundet finner fram vikingskipet for å trekke neste runde. # - Vi tar hva som helst, bortsett fra Glimt, sier Stabæks evig-engasjerte frontmann Ingebrigt Steen Jensen.

I går så han laget avansere på høyst fortjent vis. men de trengte to timer med fotball for å sende Kongsvinger ut av cupen.

Først da innbytter Axel Kolle kom innpå etter en times offensivt rot av Stabæk, ble det fart i sakene. Da ledet KIL 1- 0 etter straffe-scoring av Ludwig Ernstsson.

Godt tak i kampen

- Det var et greit tidspunkt å komme inn på, for vi var i ferd med å få et godt tak på kampen, sier Kolle beskjedent.

Etter å ha prestert dobbel Axel i siste ekstraomgang. Og lagt pasningen til den etterlengtede Stabæk-utlikninga. I tillegg skapte han liv i lagkameratene som stampet frustrert mot den kompakte Kongsvinger-muren.

Derfor kan Kolle droppe beskjedenheten etter en perfekt gjennomført rolle som superreserve.

Nå handler det om mer kamptrening for cuphelten som nettopp har begynt å trene igjen etter et åtte ukers skadeavbrekk.

- Det er et stykke til toppformen, men jeg er i alle fall på rett vei, sier Kolle.

Kjempeopplevelse

- Og den veien skal ende med cuptriumf på Ullevaal?

- Vi håper selvsagt på det. Jeg har spilt cupfinale en gang før - for Lyn. Da ble det tap, men det var uansett en kjempeopplevelse. Stabæk er over-klare for finalespill, forsikrer Axel Kolle.

  • For ordens skyld: Petter Belsvik scoret Stabæks første mål.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!