TIL-legen håper Sigurd vil senke mange sørnorske lag framover

Mer optimistisk enn Rushfeldt.

FRYKTER FOR KARRIEREN: Sigurd Rushfeldt frykter han ikke vil komme tilbake, dersom han må sitte lenge på tribunen som følge av leggproblemene. Foto: Rune Stoltz Bertiniussen / SCANPIX
FRYKTER FOR KARRIEREN: Sigurd Rushfeldt frykter han ikke vil komme tilbake, dersom han må sitte lenge på tribunen som følge av leggproblemene. Foto: Rune Stoltz Bertiniussen / SCANPIXVis mer

|||(Dagbladet.no) Tidenes mestscorende aktive fotballspiller i Norge, Sigurd Rushfeldt, «truet» i går kveld med å gi seg.

Spissen har lenge slitt med leggproblemer, og det medisinske støtteapparatet i Tromsø har ikke funnet ut hva som feiler ham. I ettermiddag skal Rushfeldt til en MR-undersøkelse, og da vil de vite mer om hvordan framtidsutsiktene til veteranen ser ut.

- Jeg vil ikke være så negativ som Sigurd er og jeg er ikke så pessimistisk. Jeg er betinget optimist og håper han vil senke mange sørnorske lag også framover, sier TIL-lege Paul W. Hansen til Dagbladet.no.

Jakter på Brattbakk
Rushfeldt har 150 scoringer i norsk eliteserie og er bare 16 bak rekordinnehaver Harald Martin Brattbakk. Tromsø-spissen skulle egentlig gitt seg etter fjorårssesongen, men valgte å ta to nye sesonger i Tippeligaen.

Blant annet for å jakte på Brattbakk-rekorden.

Nå frykter flere TIL-supportere at den blir stående, ikke minst etter at Rushfeldt ikke tegne et veldig optimistisk bilde etter uavgjortkampen mot Sandefjord i går kveld, en kamp han så fra sidelinja.

- Skal jeg fortsette må jeg bli kvitt problemene, og tida går fort nå. Det er frustrerende, for jeg har ikke vært vant med å være plaget av skader, men jeg merker at man blir mer plaget med alderen, sa Rushfeldt.

- Eldre restituerer seg seinere
Dagens MR-undersøkelse kan gi svar på problemene, men det er heller ikke sikkert de blir så mye klokere.

- I utgangspunktet ville jeg ikke vært så negativ, men Sigurd fyller 37 år denne sesongen og vi vet at eldre utøvere restituerer seg seinere enn yngre spillere. Nå få vi se an resultatene. Dersom det er en strekk, altså en delvis avrivning av muskelfibre, kan vi se det på en MR-undersøkelse. Men hvis det er en overbelastet muskel, vil vi ikke se det, sier klubblege Hansen.

Han sier at de, uansett resultat, vil skynde seg langsomt med å få Rushfeldt tilbake på banen.

- Vi må ikke sende ham utpå for tidlig. I verste fall er det snakk om en avreven muskel, og da blir det et langt avbrekk, sier Paul W. Hansen.