TIL Lerkendal og gullkamp

Stabæk ble for små for gulljagende Tromsø. Nå gleder de seg bare til neste helg.

Kampen minutt for minutt.

(Dagbladet.no): Ole Martin Årst hadde ikke scoret på fem kamper før dagens kamp mot Stabæk. I den perioden har Tromsø falt ned fra tabelltoppen i Tippeligaen også.

Men i dag scoret Årst, og derfor blir det nesten en ren seriefinale på Lerkendal neste helg.

Forrykende start

At det endte 2-1 til Tromsø på Alfheim i dag er egentlig et under. Begge lag hadde mer enn nok sjanser til å sette flere mål. Ikke minst Tromsø.

Med det ble med Arne Vidar Moens scoring på corner etter to minutter. Og Ole Martin Årsts matchvinner etter en drøy time for Gutan.

Mellom de scoringene hadde islendingen Veigar Pall Gunnarsson scoret sitt første mål i Stabæk-trøya. Også det etter corner tidlig i kampen.

Seriefinale

Tromsø har sjansen til å ta tilbake tabellteten allerede neste helg. Om de slår Rosenborg. Men Tromsø-treneren vil ikke høre snakk om seriefinale i august.

- Vi gleder oss vanvittig til å dra til Trondheim og Lerkendal, men jeg synes det er for tidlig å snakke om seriefinale, sier Per Mathias Høgmo til NTB.

Likevel tror han de har gode sjanser til å ta Rosenborg i Trondheim. De glemmer nemlig ikke rundspillingen av Rosenborg på Alfheim tidligere i år. Eller scoringen som ga fornyet Tippeliga-kontrakt på overtid i fjor.

- Jeg er sikker på at det åpner seg for oss og at vi kommer til å skape seks-sju store målsjanser, sier Høgmo.

For Høgmo og Tromsøs del får vi håpe at uttellingen er bedre enn den var mot Stabæk i dag. For Gutan var flere hakk bedre.

- De tok en fortjent seier. Men så lenge det står uavgjort eller man ligger under med bare ett mål er det alltid en sjanse for at man kan ta en ufortjent seier, sa en ifølge NTB resignert Gaute Larsen.

SCORER IGJEN: Ole Martin Årst ble matchvinner for Tromsø igjen.