TIL må klare seg uten Kara og Ciss i opptil åtte kamper

Senegals OL-deltakelse skaper hodebry på Alfheim.

OL-KLAR: Senegal ble i går klare for OL-turneringen i London. Det går utover Tromsø som potensielt må unnvære Kara Mbodj og Saliou Ciss i opptil åtte kamper i juli og august. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
OL-KLAR: Senegal ble i går klare for OL-turneringen i London. Det går utover Tromsø som potensielt må unnvære Kara Mbodj og Saliou Ciss i opptil åtte kamper i juli og august. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

Senegal kvalifiserte seg mandag kveld til OL-turneringen i fotball. Det betyr at Tromsø må klare seg uten Kara Mbodj og Saliou Ciss i flere kamper, melder NRK.

- Per-Mathias (Høgmo) og Agnar (Christensen) så kampen i England i går. Og skal ha møter med landslagsledelsen i Senegal i dag. Vi ønsker at spillerne skal få oppleve OL, men har samtidig et ønske om å bruke spillerne i våre kamper i så stor grad som mulig. Dette er spillere som er viktige for oss, sier sportsdirektør Morten Kræmer.

OL-turneringen går fra 25. juli til 11. august. I den perioden har Tromsø fire seriekamper. Det kan også bli fire kamper i europaligaen dersom TIL tar seg til 3. kvalifiseringsrunde.

- Vi har en god dialog med forbundet. Og styrer dette mye selv, selv om reglene er litt diffuse når det gjelder OL-turneringen. Jeg tror vi skal komme fram til løsninger som både er gode for oss og levelige for Senegal, sier Høgmo til NRK.

(NTB)