TJENER FETT:  Sjansen er minimal for at Roger Federer ryker ut i første runde, men om han hadde gjort det, hadde sveitseren fått et fint plaster på såret. Foto: NTB Scanpix
TJENER FETT: Sjansen er minimal for at Roger Federer ryker ut i første runde, men om han hadde gjort det, hadde sveitseren fått et fint plaster på såret. Foto: NTB ScanpixVis mer

Til med og taperne tjener fett i Wimbledon-turneringen

Svært lukrativ.

Wimbledon-turneringen i tennis er lukrativ selv for taperne. De som ryker ut i 1. runde i juni får 270.000 kroner med seg hjem.

All England Club, som arrangerer årets tredje Grand Slam-turnering, skisserte tirsdag fordelingen av premiepotten på 25 millioner pund (drøyt 250 millioner kroner). Den største økningen, på 14,9 prosent, går til nettopp spillerne som taper i 1. runde i mennenes og kvinnenes turnering.

Vinnerne av singleturneringene får 1,76 millioner pund hver, 17,7 millioner kroner. Det er 10 prosent mer enn Andy Murray og Marion Bartoli innkasserte i fjor.

Richard Lewis, som er direktør i All England Club, fikk spørsmål om det er riktig at taperne skal få den største økningen i premiepenger.

- Jeg reagerer på slike spørsmål. De har jobbet hardt i 12 måneder for å komme med i turneringen, enten gjennom sin plassering på rankingen eller ved å spille kvalifiseringen. Alle som er i hovedturneringen i en Grand Slam-turnering er spillere i verdensklasse, sa han.

- Utgiftene for en spiller i topp 100 er store, og selv om de ikke kan beskrives som fattige tjener mange av dem heller ikke særlig godt tatt i betraktning at de er verdensklasseutøvere.

Siden 2011 har Wimbledon-turneringen prioritert økning av premiepengene til spillerne som slås ut tidlig, for å hjelpe spillere som sjelden er i nærheten av de store premieutbetalingene verdenstoppene nyter godt av.

Premiepengene til taperne i 1. runde har med årets økning steget med hele 135 prosent på tre år, mot 60 prosent for Wimbledon-mesterne.

(NTB)