TIL møter Tottenham, Anzji og Sheriff i Europa League

- Det blir en kjempefin høst for oss.

MER JUBEL? Tromsø går en spennende høst i møte i Europa League. De får blant annet bryne seg på Tottenham. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Scanpix
MER JUBEL? Tromsø går en spennende høst i møte i Europa League. De får blant annet bryne seg på Tottenham. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Tromsø får blant annet en tur til White Hart Lane i gruppespillet i Europa League.

TIL ble i dag trukket i gruppe med Tottenham Hotspur fra engelsk Premier League, det russiske laget Anzji Makhatsjkala og Sheriff Tiraspol  fra Moldova.

- Det viser at det blir en kjempefin høst for oss, og vi gleder oss. Tromsø har mye erfaring fra Europa, og det blir særdeles spennende nå, sier administrerende direktør Vegard Berg-Johansen i TIL til Dagbladet.

- Vi får muligheten til gode resultater og å få mer interesse rundt fotballen. Sportslig sett er Europa League en fantastisk konkurranse. At Tottenham er motstander, gjør at guttene kan se fram til kampene, både i Tromsø og ikke minst på White Hart Lane. Vi har tidligere bevist at vi er gode mot sterke lag. Vi får se om det lar seg gjøre, sier Berg-Johansen.

Tottenham skulle være kjent nok for de fleste fotballinteresserte.

- De to andre motstanderne er lag jeg ikke kjenner så godt og vet ikke helt hvor de står per dags dato. Men vi ser et  potensiale, sier TIL-direktøren.

Anzji har også gjort seg bemerket de siste årene grunnet en enorm økonomisk satsing. Tidligere denne måneden ble det imidlertid kjent at den styrtrike eieren Suleiman Kerimov kutter kraftig ned på satsingen.

Det resulterte blant annet i at Samuel Eto'o i går gikk gratis til Chelsea. Han ble verdens best betalte fotballspiller da han signerte for Anzji i 2011, med en ukelønn anslått til i overkant av tre millioner kroner.

Sheriff Tiraspol har dominert moldovsk fotball de siste årene, og har erfaring fra gruppespillet i Europa League tidligere.

Kampene er ikke satt opp ennå, men datoene er fastsatt:
1. kampdag - 19. september
2. kampdag - 3. oktober
3. kampdag - 24. oktober
4. kampdag - 7. november
5. kampdag - 28. november
6. kampdag - 12. desember