SYKLER IKKE GIROEN: Alberto Contador venter på dopingdommen, men har slått fast at han etter all sannsynlighet dropper Giroen neste år. Foto: AP Photo/Polfoto, Claus Bonnerup
SYKLER IKKE GIROEN: Alberto Contador venter på dopingdommen, men har slått fast at han etter all sannsynlighet dropper Giroen neste år. Foto: AP Photo/Polfoto, Claus BonnerupVis mer

Til neste år vil Contador prioritere Tour de France

Vraker Giroen.

Alberto Contador står fast på beslutningen om å droppe Giro d'Italia neste år. Han sier han vil konsentrere seg fullt og helt om Tour de France.

Han har vunnet Giroen to ganger, men i stedet for å satse på en tredje seier mener han det har større betydning å gå for sine fjerde seier i Frankrike. Han sa tidligere at han kanskje ville satse på Giroen i 2012, men nå har han tydeligvis forandret mening totalt.

- Det er farlig å si aldri, men det er ganske klart at jeg ikke kommer til å kjøre Giroen i 2012, legger han til.

Han kommer ikke til å holde seg unna Italia neste sesong, for det virker allerede klart at Contador skal kjøre Tirreno-Adriatico.

Foreløpig er ikke neste års rittprogram endelig avgjort for Contadors del. Han venter fortsatt på at dopingsaken hans skal behandles i Idrettens voldgiftsrett (CAS) i november.

(NTB)